Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Zonovergoten huttenbouwfeest in Hekelingen

Actueel 460 keer gelezen

Hekelingen – Vandaag werden er hutten gebouwd in Hekelingen. De Dorpsvereniging organiseerde voor het derde achtereenvolgende keer dit leuke kleinschalige evenement voor de jongste inwoners van Hekelingen. Vandaag werden acht prachtige hutten gebouwd.

Vanwege de warmte werd niet op het grasveld aan de Emmalaan ín de zon, maar een paar meter verderop in de schaduw onder de bomen getimmerd. Circa 25 kinderen vanaf drie jaar bouwden aan prachtige hutten, waarvan het resultaat na zo'n drie uur timmeren gezien mocht worden. Daarnaast hielpen zo'n 30 ouders mee bij de bouw van het huttendorp.

Zes vrijwilligers van de Dorpsvereniging, waaronder 'opper' timmerman opa Henk, begeleidden het huttenbouwfestijn. Het hout voor de bouwwerken werd gesponsord door Barendregts Kistenfabriek en de Dorpsvereniging zorgde voor de spijkers en de zagen. Hamers en handschoenen moesten zelf worden meegebracht. De timmeraars gingen zo fanatiek aan de slag, dat zelfs twee keer hout moest worden bijgehaald. De bouwwerken blijven nog een week staan op het veld aan de Emmalaan. De hutten mogen ook in de eigen tuin worden neergezet.

Volgende week zaterdag 6 juli, organiseert de Dorpsvereniging een dorpsbarbecue  (17.00- 22.00 uur) op de parkeerplaats vóór het Dorpshuis aan de Lede. Opgeven vóór 1 juli via een mail aan dorpsvereniging-hekelingen@hotmail.com of opgeven bij Emmalaan 16 in Hekelingen.

Kijk voor meer lokaal nieuws, evenementen en sportberichten uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant