Afbeelding
Foto: stock

Homogenezers

Column 325 keer gelezen

'De roep om een verbod op zogenoemde homogenezing in kerken wordt sterker', kopte het Algemeen Dagblad gisteren. Dit naar aanleiding van een uitzending van het programma 'Ewout & Homogenezing in Nederland'.  

Ik kijk even op mijn kalender om te kijken of ik 1 april niet toevallig ben vergeten. Nee, het is geen 1 april. Het is 24 april. 2019 zelfs.

Er schijnen anno nu dus nog kerken in Nederland te bestaan die homofilie nog steeds als een ziekte zien. Als het kwaad van de duivel. En dat kwaad moet er blijkbaar dus uitgebeden worden.

De LKP, dat is de landelijke koepelorganisatie van de christelijke LHTB-beweging, vindt dat er een verbod op homogenezing moet komen. Minister Bruno Bruins zegt dat het niet zo'n vaart loopt met die homogenezing en is vooralsnog terughoudend. Tweede Kamerlid Vera Bergkamp wil onderzoek of deze 'genezing' inderdaad in Nederland plaatsvindt.

Ondertussen staat het overgrote deel van christelijk Nederland voor paal en schaamt zich de ballen uit de broek. Ik heb het met hun te doen. Hoe uit te leggen dat Jezus er toch echt voor iedereen is? Dat  Jezus met Pasen niet exclusief voor hetero's is opgestaan? Hoe uit te leggen dat je als christen gewoon jezelf mag zijn? Hoe uit te leggen dat je broeders en zusters worden gediscrimineerd op grond van hun geaardheid?

Dat is onmogelijk. En het is om je dood te schamen. In de naam van Jezus kwetsbare mensen van binnenuit geestelijk kapot maken. Ronduit walgelijk.

Eerst even onderzoeken, maar als er dan ook maar 1 kerk is die aan homogenezing doet moet je die direct sluiten. Dit soort kerken zijn als cafés waar wapens onder de toonbank worden verhandeld. Als coffeeshops waar harddrugs wordt gedeald. Als discotheken waar voor de deur wordt geschoten. Dat soort duistere etablissementen worden door burgemeesters gesloten.

Voor zichzelf benoemde homogenezers hoop ik dat er een geschikte therapie bestaat. Ik zou zeggen; kijk eens goed in de bijbel naar de verrichtingen van degene wiens naam jullie misbruiken om homo's te 'genezen' van hun ziekte en constateer dat je de boodschap ook anders kunt interpreteren.

Misschien kan jullie dan ooit nog worden vergeven.

J.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant