Afbeelding
Foto: pixabay.com
Begroting

PVV reageert op kritiek

Politiek 381 keer gelezen

De PVV krijgt de nodige kritiek omdat ze niet akkoord is gegaan met de begroting. De fractie heeft daarop onderstaande reactie afgegeven.

'Gemeenteraadsvergadering 7 november 2018: PVV keurt als enige de begroting 2019 en meerjarenraming 2020-2022 af

Fractievoorzitter Peter van der Velden complimenteerde het ambtelijk apparaat met de begroting 2019 en meerjarenraming 2019-2022. De begroting bevat dan wel geen fouten, maar de PVV zou zaken toch liever anders zien. De PVV geeft liever meer geld uit aan armoedebestrijding, lagere belastingen en gratis parkeren dan de tientallen miljoenen die worden uitgegeven aan sport, cultuur en bijstanduitkeringsbegeleiding. Hij vertelde verder dat op de lange termijn de uitgaven de inkomsten gaan overschrijden doordat er nu diverse zaken worden verkocht, die periodiek geld opleveren, er een eenmalige versteviging in de reserves is, maar op langere termijn een gemis aan miljoenen inkomsten is. De PVV ziet dan ook in de toekomst een donker scenario en ziet liever dat we de uitgaven nu al gaan reduceren. De PVV keurde als enige partij de begroting en meerjarenraming af. 
Coalitie partijen ONS, PvdA en VVD aangevuld met oppositiepartij Nissewaard Lokaal beviel het niet en vroegen om uitleg. Tijdens de uitleg werd PVV gemeenteraadslid Frank van Boven het door interrupties en tijd onmogelijk gemaakt om hier uitleg over te geven. Ook mocht Frank geen commentaar meer geven op de ingediende moties.'

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant