Afbeelding
Foto: Foto-Ok.nl

Project ‘vergroening schoolpleinen’ van start

Actueel 584 keer gelezen

Spijkenisse – Vanmorgen maakte wethouder Mijnans in de Gelinckschool in Schenkel bekend, dat de gemeente Nissewaard aan het project 'vergroening van schoolpleinen' 50.000 euro gaat bijdragen. Vanuit de provincie Zuid-Holland wordt eenzelfde bedrag in het project geïnvesteerd. Daar bovenop draagt ook de Rabobank  10.000 euro bij.

Tien scholen op negen locaties in Nissewaard doen mee aan het project. Zij gaan zelf invulling geven aan het vergroening van hun schoolpleinen en kregen daarvoor vanmorgen een cheque met een eerste startbedrag van 2500 euro voor de vergroening overhandigd. Het geld van de provincie is bedoeld om het gehele proces te begeleiden; de bijdrage van gemeente en Rabobank worden gebruikt voor de uitvoering.

De scholen gaan allereerst aan de slag met het maken van een totaal ontwerp om het schoolplein op natuurlijk spelen gericht in te richten. Ook buiten lesgeven is een van de doelen. 'Stenen eruit, groen erin' is in het kort samengevat waar het bij de vergroening om gaat. De scholen moeten daarbij zelf op zoek naar ouders en bedrijven die mee gaan helpen bij de uitvoering. Ook wordt in werkgroepen overlegd tussen de scholen onderling. Het is de bedoeling dat de groene speelpleinen aan het einde van dit schooljaar deels gerealiseerd zijn.

Deelnemende scholen zijn de Vuurvogel, Akkers, Gelinckschool, Toermalijn, het Baken, Vogelenzang, Marimba, Mgr. Bekkersschool en Piramide. Vertegenwoordigers van deze scholen waren bij de aftrap van het project aanwezig.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant