SC Botlek had strijd, inzet en passie tegen koploper NSVV, maar verloor het duel wel met 1-2. Foto: Peter de Jong

SC Botlek geeft strijd en passie tegen koploper NSVV

Sport 408 keer gelezen

Spijkenisse – Alles geven in een duel en dan toch met lege handen staan. Dat is vaak zuur, zo ook zaterdag voor SC Botlek. De ploeg uit Spijkenisse ontving op sportpark De Brug koploper NSVV uit Numansdorp. De ploeg uit de Hoeksche Waard ging na rust met de winst aan de haal, 1-2 (1-0).

Al in de derde minuut kon het publiek dat de Spijkenissers een warm hart toedraagt juichen. Het was Mike Kortsmit die, op aangeven van Kevin Elferink, voor de vroege openingstreffer tekende. Twee minuten na de rust bleek NSVV goed uit de kleedkamer te komen en maakte men de gelijkmaker. De Numansdorpers bleven erin geloven en twintig minuten voor tijd na een overtreding op Justin van de Bergh scoorde NSVV de winnende treffer.

Compliment
'Ik vond wel dat mijn ploeg een enorm compliment verdiende. We hadden veel mutaties en maken een goede goal. We leken de wedstrijd in handen te hebben. We hadden ook kansen op 2-0, maar die maken we niet. Ik heb echter strijd en passie gezien en een enorme beleving, dus je weet dat het mis kan gaan tegen de koploper, maar ik ben trots op de mannen', aldus coach Arjan Vuik die komende zaterdag met zijn team bij VV Pernis speelt. SC Botlek staat op dit moment op de zesde plaats in de derde klasse D. VV Pernis is terug te vinden op de elfde plaats.