Afbeelding
Foto: VVD

Voorbereiden op zelfstandig thuis wonen ouderen

Politiek 381 keer gelezen

Uit onderzoek blijkt dat veel ouderen vanaf 70 jaar nog geen maatregelen in huis genomen hebben om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te kunnen blijven wonen. Vaak gaan ouderen er pas over na denken, wanneer ze er door hun gezondheid toe worden gedwongen en komen dus pas in actie als het te laat is.

De VVD vindt dit een zorgelijke ontwikkeling en begrijpt dat veel ouderen niet weten hoe ze dit moeten aanpakken in een snel veranderende wereld. 'Wij willen graag van het college weten wat er ondernomen gaat worden om ouderen bewust te maken van hun woonsituatie', begint Angelique Twisker, raadslid VVD Nissewaard. 'Er wonen steeds meer ouderen in Nissewaard, nu zijn dit er 3500 oplopend naar 8400 (80 plussers) in 2040'.

'Het is dus belangrijk dat ouderen goed geïnformeerd worden over hoe zij langer en prettig zelfstandig thuis kunnen blijven wonen', vervolgt Twisker. 'Het is goed om van het college te horen dat zij deze bezorgdheid deelt en toezegt in een voorlichtingscampagne, bewoners te adviseren om te kijken naar mogelijkheden om een woning geschikt te maken of vroegtijdig te zoeken naar een woning die al geschikt is, om zelfstandig te kunnen blijven wonen'.

'Deze steeds grotere doelgroep moet tijdig voorbereid worden op een mooie en prettige oude dag en daar moeten we als gemeente ook een bijdrage aan leveren en dit soort problematiek kun je tijdig zien aankomen. Dat vraagt om een passende reactie van de gemeente en kort samengevat: regeren is vooruitzien!', zo reageert Twisker op de oplossing die nu gekozen wordt.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant