Afbeelding
Foto: vvd

VVD Nissewaard: “Sterke wijken voor onze inwoners”

Politiek 463 keer gelezen

"Onze inwoners verdienen het beste. Dat betekent goede, sterke wijken, woningen van hoge kwaliteit en keuze voor iedereen in elke fase van zijn leven. Door de afspraken die het college van BenW van Nissewaard nu met de provincie heeft gemaakt, kunnen we die belofte inlossen en doorgaan met die ambitie", stelt VVD fractievoorzitter Emanuel Geurts.

Hij vervolgt:"De herstructureringen van Noord en Sterrenkwartier zijn goede voorbeelden hoe we wijken in Spijkenisse toekomstbestendig kunnen maken, zodat inwoners er ook in de toekomst fijn wonen." Die lijn wil de VVD doortrekken naar andere buurten, zoals De Hoek en Sterrenkwartier. Door woningen toe te voegen in allerlei verschillende segmenten, starters, appartementen voor ouderen bijvoorbeeld, blijft en wordt Spijkenisse nog meer een stad waar het altijd goed wonen is, in elke levensfase.

Lijsttrekker en raadslid Igor Bal vult aan op Geurts: "Het is mooi om te zien dat het initiatief van oud VVD-wethouder Mourik om met een Masterplan richting te geven aan het toekomstbestendiger maken van de stad raadsbreed is opgepakt. Het resultaat, ontstaan door regelmatig en intensief overleg, mag er wat de VVD betreft zijn. Het heeft weliswaar op dit moment een hoog abstractieniveau, maar dat is in deze fase nodig".

"Wat mij betreft stropen we de mouwen op en gaan we zo snel als mogelijk aan de slag met de uitvoeringsplannen. Het is goed om te weten dat de inwoners bij deze uitwerkingsplannen ook betrokken zullen worden, daar doen we het voor." In het plan is volgens de VVD voldoende ruimte voor maatschappelijke- en economische ontwikkelingen. Ook met de komende energietransitie en de veranderende vraag voor zorg, scholing en mobiliteit is in het plan goed rekening gehouden.

De metroverbinding brengt de inwoner in een half uur in Rotterdam en in drie kwartier in Den Haag en is daarmee ontzettend belangrijk. Rondom die metrostations ontwikkelingen initiëren en mensen daardoor de mogelijkheid te geven hun werk of studie heel nabij te hebben is de toekomst. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan studentenwoningen.

Het college van de gemeente Nissewaard heeft een ontwikkelperspectief gemaakt samen met diverse andere partners. Na een aantal werksessies met de Provincie Zuid Holland, inhoudelijke specialisten, raadsleden en bestuurders uit het bedrijfsleven en maatschappelijk veld is deze lijn de uitkomst.

De VVD kijkt er naar uit om samen met de inwoners te werken aan een toekomstbestendigere stad waar iedereen woont in een kwalitatief goede woning in een plezierige buurt.

Kijk voor het laatste politieke  nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant