Afbeelding
Foto: Foto-OK.nl

Wethouder Hamerslag opent tentoonstelling Toekomstbouwers

Actueel 310 keer gelezen

Spijkenisse - Wethouder Hamerslag stapte vanmiddag, op de Dag van de Duurzaamheid, in het Milieu Huis in Bibliotheek de Boekenberg via een tijdmachine het jaar 2040 binnen. Hiermee opende hij de tentoonstelling 'Toekomstbouwers'.

De Boekenberg viert in de week van 23 t/m 27 oktober haar vijfjarig bestaan. Vanaf 25 oktober komen basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 en de leerlingen uit de brugklas van het voortgezet onderwijs naar het Milieu Huis om aan de tentoonstelling te werken. Tijdens deze lustrum les zullen zij via de tijdmachine de toekomst binnenstappen en middels een kort filmpje krijgen zij uitleg over de duurzaam gebouwde Boekenberg. Daarna wordt per team een duurzaam gebouw ontworpen met allerlei afvalmateriaal, karton en bijv. ijzerdraad. Bijvoorbeeld een school, winkelcentrum, bioscoop, kerk of zwembad kan worden gebouwd. Na afloop zal een foto gemaakt worden van de door de aanwezige klassen duurzaam gebouwde stad, waarna de gebouwen opgenomen worden in de steeds groter groeiende tentoonstelling.

De tentoonstelling is vanaf 11 oktober t/m 14 januari te bewonderen en is voor iedereen van nul tot honderd jaar leuk om te bezoeken. Basisscholen kunnen zich aanmelden voor deelname aan Toekomstbouwers, via www.actiefinschool.nl; er kunnen 25 groepen meedoen. Voor bezoekers van de tentoonstelling zullen een aantal bouwspellen worden opgesteld en natuurlijk kan iedereen een kijkje nemen in de 'darkroom'.

Kijk voor het laatste lokale nieuws uit Nissewaard op www.grootnissewaard.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant