Afbeelding
Foto: Anita Tempelman

VVD: 'Zienswijze Oudenhoorn indienen bij de provincie'

Politiek 380 keer gelezen

'De VVD Nissewaard is voor het indienen van een zienswijze in de provinciale grenscorrectieprocedure rondom Oudenhoorn. Ten eerste omdat je de belangen van Nissewaard wilt behartigen bij de provincie Zuid-Holland. Immers, als je geen zienswijze indient, hoeft de provincie geen rekening met de belangen van Nissewaard te houden', aldus VVD-woordvoerder Emanuel Geurts.

'De andere reden is dat het een logisch vervolg is op het raadsbesluit in mei 2017 waarin een meerderheid van de gemeenteraad tegen de grenscorrectie stemde. De VVD Nissewaard was destijds voor het raadsvoorstel maar dit haalde het helaas niet. Dan kan het niet anders dan dat dit besluit de basis is voor de zienswijze rondom de grenscorrectieprocedure van de provincie', sprak het VVD-raadslid tijdens de behandeling van het punt in de commissie Bestuur van dinsdag 29 augustus jongstleden.

Geurts pleitte tijdens de bespreking voor een goed gesprek vanuit het college met de nieuwe gedeputeerde Jeannette Baljeu, die als opvolger van Rogier van der Sande op 13 september zal worden geïnstalleerd, waarin álle belangen voor het voetlicht komen en de procedure zorgvuldig wordt doorlopen.

Geurts besluit: 'De VVD stemde in mei voor een grenscorrectie, maar de raad besliste anders. Het boek Oudenhoorn is nog niet af, er zijn nog een paar hoofdstukken te schrijven. Hoe het precies afloopt weten we nog niet, aangezien er nog aan het boek geschreven wordt. De VVD zet zich in om met inbegrip voor alle belangen tot een goed einde te komen'.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant