Andrea helpt bij de zoektocht naar een nieuwe inrichting. Foto: René Bakker.
Andrea helpt bij de zoektocht naar een nieuwe inrichting. Foto: René Bakker.
ondernemer van de week

Le Bon Ton

Actueel 1.456 keer gelezen

Spijkenisse - Dertig jaar geleden ontstond vrijwel van de ene op de andere dag Le Bon Ton. Een zaak die vanaf het begin bekend stond in Spijkenisse en omstreken om het ruime assortiment linnengoed van de betere merken.

Eigenaresse Andrea Dekker besloot de modewereld vaarwel te zeggen en betrok het pand waarin haar ouders voorheen een beddenzaak hadden. Hier begon zij een linnenzaak die ze naar haar eigen idee vormgaf. Na een paar jaar verhuisde ze naar Nieuwstraat 2. Inmiddels is Le Bon Ton in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een complete woonwinkel.

Zelfs nu zijn er toch steeds mensen die verrast zijn door het assortiment dat we bieden', zegt Andrea. Naast het bekende linnengoed vindt u bij Le Bon Ton ook veel leuke cadeauartikelen en meubels. Het assortiment bestaat naast (lounge)banken en fauteuils ook uit (eetkamer) tafels, hockers, en ledikanten in verschillende uitvoeringen. Daarnaast is er ook een grote keuze in wandbekleding, verf, raambekleding, vloerkleden, verlichting en meubelstoffen.

De uitbreiding naar woonwinkel ontstond door de vraag om mee te helpen met de inrichting van een huis. Het werk sprak Andrea aan en ze volgde een opleiding voor interieurontwerpster. Inmiddels is ze wekelijks op pad om mensen te hebben met het ontwerpen van hun interieur. Een paar tips wil ze wel kwijt: 'Kies nooit meer dan drie tinten en mix structuren dus glad met grof, glas met mat. Liever twee grote items dan veel kleine en kies mooie materialen. Als de basis van het interieur goed is, kun je met accessoires, mooie kussens en een beetje lef een totaal ander interieur creëren.'

Andrea werkt veel samen met PTMD, de style partner waardoor in de collectie veel verschillende concepten aangeboden kunnen worden. Zo ontstaat een totaal pakket dat klanten uit de hele regio naar Spijkenisse trekt. Jonge mensen die op zichzelf gaan wonen, ontdekken dat er veel gecombineerd kan worden maar ook mensen die in een verzorgingstehuis wonen en hun kamer toch net dat persoonlijke tintje willen geven, iedereen vindt iets van zijn gading bij Le Bon Ton. Door de grote variatie vinden mensen het ook leuk om even binnen rond te kijken.

Vanwege het 30-jarig bestaan bracht Le Bon Ton een inspiratieboekje uit met allerlei informatie over de zaak zelf maar ook met interieuradviezen. Ook waren er diverse activiteiten waaronder een inspiratiedag en een stylistendag. Op die laatste dag stonden stylisten de klanten met raad en daad bij met adviezen over hoe het interieur veranderd kon worden. De kleuren voor dit seizoen zijn Spicey Mosterd, Riverside Blue en warm Taupe gecombineerd met koper. Daarbij horen behaaglijke materialen en stoere maar ook glanzende accessoires.

In een aparte ruimte kunt u bij Le Bon Ton matrassen en hoofdkussens testen. Wat veel mensen zich niet realiseren is dat je acht tot tien uur per nacht op een kussen ligt. 'Het is de bedoeling dat je 's nachts herstelt van de inspanningen van overdag. Je moet dan wel ontspannen liggen'

Wilt u meer weten over de collecties die Le Bon Ton in het assortiment heeft, kijkt u dan eens op de website www.lebonton.nl of stap binnen op Nieuwstraat 2.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant