Abbenbroek won zaterdag in eigen huis van koploper Egelantier Boys. Fotografie: Peter de Jong

Abbenbroek weet koploper Egelantier Boys te verslaan

Sport 284 keer gelezen

Abbenbroek – Abbenbroek heeft zichzelf zaterdag een uitstekende dienst bewezen door thuis te winnen van Egelantier Boys met 2-0 (1-0). De ploeg van Jaco Verhoev hielp zichzelf omhoog op de ranglijst en buurman GHVV'13 doordat zij nu alleen aan de leiding gaan in de vierde klasse.

Bij rust hadden de ploegen het doel nog niet gevonden. Het leek dan ook lange tijd een duel zonder treffers te worden. Tien minuten voor het einde van de wedstrijd was het invaller Marcel de Heus die voor de openingstreffer wist te zorgen. In de slotminuut van het duel was het Glenn van der Graft die de eindstand op 2-0 voor Abbenbroek bepaalde.

Evenwicht
'Het duel was lange tijd in evenwicht. Ik vond de tweede helft dat er een heel erg fel Egelantier Boys uit de kleedkamer kwam. Het is dat voordat er werd gescoord, Bob van Lieshout redt, maar ook paal en lat werden geraakt. Na rust kregen wij echter heel veel kansen, die op het einde pas werden binnen geschoten', meent coach Marco van Diën na het duel.

Stand
Door de zege staat Abbenbroek op de zesde plaats in het debuutjaar op zaterdag. Zaterdag wacht Poortugaal, dat met een duel meer net zoveel punten heeft dan Abbenbroek. Wederom een spannend potje voor de Nissewaarders.