Foto: Cor Buitendijk
Foto: Cor Buitendijk

ACT Breederland grijpt net naast kampioenschap

Actueel 116 keer gelezen

Zuidland - Tijdens de laatste wedstrijd in de toerwagenklasse behaalde het team van ACT Breederland net te weinig punten om het Nederlands Kampioenschap te behalen. Toch is het team niet ontevreden.

Onderstaand het verslag van de laatste wedstrijd in Hieslum:
 

De eerste manche
Peter en Erwin starten in dezelfde manche en ze komen slecht weg bij de start. Vrijdag werd al verteld dat de baan uit twee soorten grond bestaat. In bocht 1 is het kleigrond en 2/3e van de baan is een zachte ondergrond. De broers hebben een verkeerde bandenkeuze gemaakt blijkt en komen niet verder dan een 6e en 7e plek. Ton van Leeuwen, samen Peter de enige titelkandidaat, lijkt hetzelfde probleem te hebben en komt niet verder dan een 3e plaats.

Het is druk bij het team, Omroep Súdwest maakt een interview met veel leden van het team en vervolgens komt de cameraploeg van RTL7 langs voor een interview met Peter voor de tv uitzending.

De tweede manche
Peter en Erwin starten in verschillende groepen, Peter start van de voorste rij, en komt de snelle Audi S1 Quattro van Sander Borgonje niet voorbij en wordt dan ook tweede. Ton van Leeuwen komt niet verder dan een 5e plaats.

Erwin Start in de tweede groep toerwagens van de tweede startrij en is ronde lang in gevecht met de snelle Ford Puma van Richard Kools. Toen de wagens over de streep kwamen bleek Erwin gewonnen te hebben met 28 duizendste seconden voorsprong.

De andere bandenkeuze blijkt voor beide wagens erg goed uit te pakken.

De derde manche
Peter en Erwin startte wederom in verschillende groepen Peter start van de achterste startrij. Piet van Dijk maakt een valse start. Na een ronde ligt Peter op de vierde plaats en op de finish is hij 3e maar omdat Piet vals gestart is wordt hij 2e achter Ronnie Vetketel. Ton van Leeuwen blijkt niet de juiste banden te hebben meegenomen en wordt 4e.

Erwin start van de voorste startrij en duikt als vierde de bocht in en zit na één ronde achter de snelle Audi 80 Quattro (660 Pk) van Robert Beelen, dit duurt 4 ronden lang. In de laatste ronde stuurt hij de lichte Swift voorbij aan Beelen en pakt wederom een overwinning.

Finale
Door de twee overwinningen in de manches heeft Erwin de pole positie en Peter start als 5e. Ton van Leeuwen, op de 8e startplaats, komt slecht weg en gaat als laatste de eerste bocht in. Peter kan maar niet voorbij komen aan de Puma en ligt 5e. Erwin weet zich, doordat Borgonje wat problemen lijkt te hebben achter de koploper Beelen te nestelen, in de 9 ronden tellende finale spant het er enorm om, Ton v Leeuwen komt zachtjes aan naar voren, hij blijkt zijn 2e versnelling te missen. Pas in de laatste ronde komt Peter voorbij aan de Puma en pakt de derde plaats. Erwin blijft hangen op de 2e plaats en Ton van Leeuwen weet zich nog net genoeg plaatsen naar voren te rijden om 6e te worden.

Met deze uitslag is Ton van Leeuwen de nieuwe kampioen 2016 in de toerwagenklasse, Peter is 2e en de winnaar van deze wedstrijd Robbert Beelen is 3e geworden.

Erwin is uiteindelijk nog 5e geworden in het kampioenschap.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant