Foto: PR
Foto: PR

Recordaantal koeien op Fokveedag Hellevoetsluis

Actueel 144 keer gelezen

Regio - De Fokveedag Hellevoetsluis is al jaren de plaats waar de mooiste koeien van de Zuid-Hollandse Eilanden met elkaar de strijd aan gaan. Dit jaar komen ook melkveehouders van de Zeeuwse Eilanden met hun mooiste koeien naar Hellevoetsluis. Daardoor doen op zaterdag 13 augsustus 96 koeien mee aan de schoonheidswedstrijd. Een recordaantal.

De Fokveedag Hellevoetsluis vindt ook dit jaar plaats op de tweede zaterdag van augustus. Achttien veehouders uit Abbenbroek, Dirksland, Goedereede, Grijpskerke, Heenvliet, Hellevoetsluis, Maasdam, Rockanje, Simonshaven, Sommelsdijk, Strijen, Stellendam, Zuid-Beijerland en Zwartewaal komen met hun koeien naar Hellevoetsluis. Een tweekoppige jury beoordeeld 96 melkkoeien en 37 kalveren en kiest daar uiteindelijk de mooiste uit.

Hilda 26
Een van de deelneemster is Hilda 26. De trots van melkveehouder Bert Poot. De zes jaar oude Hilda werd vorig jaar nog vijfde tijdens de Zuid-Nederlandse keuring in Den Bosch. Dit jaar siert zij de posters en programmaboekjes die de organisatie van de Fokveedag Hellevoetsluis maakt. Hilda poseerde daarvoor gewassen, geschoren en gekamd op de monumentale Hellevoetse Wallen.

Paarden
Tijdens de 59e editie van de Fokveedag Hellevoetsluis wordt overigens niet alleen de mooiste koe van de streek gekozen. De Koninklijke Vereniging het Nederlandse Trekpaard en de Haflinger, zal net als vorig jaar het mooiste Trekpaard en Haflinger van Zuid-Holland kiezen. De dieren worden beoordeeld op exterieur en stap en draf. Tegelijkertijd worden er dressuurshows gegeven.

Streekmarkt
Daarnaast is er ook dit jaar weer een streekmarkt. Want goede dingen moet je niet veranderen. Daarom kunt u ook dit jaar tijdens de Fokveedag proeven van al het lekkers dat de boeren en tuinders van Voorne-Putten voortbrengen. Er is groente, fruit en fruitsap, kaas en honing in overvloed. En natuurlijk worden de kinderen niet vergeten. Zij kunnen cavia's aaien en op een kameel of een pony rijden. Om maar iets te noemen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant