Moments of Care, voor een steuntje waar nodig.
Moments of Care, voor een steuntje waar nodig.
ondernemer van de week

Moments of Care

Actueel 561 keer gelezen

Hekelingen - Je kind vertoont gedragsproblemen die niet als puberaal gedrag zijn te bestempelen, je weet niet wat er aan de hand is of misschien wel maar je weet niet hoe je het moet oplossen. Of misschien heb je zelf problemen waardoor je je niet op je gemak voelt in de maatschappij, niet kunt meedoen zoals er van je gevraagd wordt, terwijl je het wel wilt. Je weet niet hoe je structuur moet aanbrengen zodat iedereen zonder stress naar school of werk gaat. Tijd om advies te vragen bij Moments of Care.

Moments of Care biedt ondersteuning op maat aan kinderen, jongeren, ouders en volwassenen die opvoedkundige, psychische en/of maatschappelijke moeilijkheden ervaren.

Maaike Meijer is in 2012 begonnen met de begeleiding naast haar studie SPH. 'Ik wil graag iets doen voor mensen en heb daar een eigen visie over. Er bestaat namelijk niet één methode die voor iedereen toepasbaar is. Mensen laten participeren in de samenleving is maatwerk omdat iedereen zijn eigen struikelblok en visie heeft.' Als voorbeeld noemt ze dat er mensen zijn die uit hun schulp moeten komen bij vreemden, die nu geen praatje durven te maken met iemand die ze niet kennen. Maar ook in een gezin met meerdere kinderen is structuur nodig om te voorkomen dat kinderen met stress naar school gaan wat weer gevolgen heeft voor de schoolprestaties. Soms gaat daar ergens iets niet goed, dat vraagt aandacht om erger te voorkomen.

Het zijn vaak simpele dingen die kunnen helpen. Bij de meeste kinderen gaat ontwikkeling door opvoeding en groei vanzelf, anderen lopen vast of hebben meer hulp nodig. Door hen dan, bijvoorbeeld, met behulp van pictogrammen of een to-do lijstje op weg te helpen, komt vanzelf het besef en worden de problemen minder. 'Het is niet zo dat het in een paar dagen verandert, het heeft tijd nodig', geeft Maaike aan. 'En als blijkt dat het niet lukt, dan zoeken we samen met de betrokkene naar de juiste werkwijze. Het is niet aan mij om te vertellen wanneer iemand bijvoorbeeld moet stofzuigen of de was moet doen, het is de persoon zelf die aangeeft wat hij of zij wil doen en samen zoeken we dan naar de juiste planning.

Moments of Care werkt bewust met een klein team, hierdoor kennen we naast de klanten ook elkaar goed. De klant heeft een vast aanspreekpunt.. 'De administratie wordt gedaan door collega's met een passie daarvoor zodat wij ons helemaal kunnen richten op de begeleiding.' Daarnaast is het ook mogelijk voor ouders, vrijwilligers en professionals om een training te volgen. 'Wij dragen tijdens een training onze kennis over zodat mensen weten hoe ze iets aan kunnen pakken. Stel je voor dat iemand als vrijwilliger in de geriatrie gaat werken, dan is het handig om te weten wat men kan verwachten en hoe er op gereageerd kan/moet worden. Ook voor leerkrachten is het prettig om zaken te kunnen signaleren. Een dwars kind is dan niet meer gewoon dwars, maar zit echt ergens mee.' Maaike en haar collega's staan naast de klant, zij ondersteunen daar waar nodig maar mocht een klant ook op een ander gebied hulp nodig hebben dan verwijzen zij door naar andere organisaties. Maaike heeft een groot netwerk van zelfstandig ondernemers, ook kan een grotere zorgorganisatie gevraagd worden om mee te denken

Kijk voor meer informatie op www.momentsofcare.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant