Ruim 2500 ambtenaren uit heel Nederland kwamen woensdag naar Spijkenisse voor het NK Veldlopen voor Ambtenaren. Fotografie: Peter de Jong
Ruim 2500 ambtenaren uit heel Nederland kwamen woensdag naar Spijkenisse voor het NK Veldlopen voor Ambtenaren. Fotografie: Peter de Jong

NK Veldloop Ambtenaren succesvol verlopen

Sport 1.238 keer gelezen

Nissewaard - Afgelopen woensdag is de 29e editie van de nationale veldloop kampioenschappen voor gemeenteambtenaren enorm succesvol verlopen. Dit keer was de gemeente Nissewaard uitverkoren om de diverse lopen te organiseren. Vanaf 08.00 uur in de ochtend begonnen alle voorbereidingen. De start en finish was bij Sporthal Maaswijk in Spijkenisse. De NK Veldloop Gemeenten kende met de 6, 9 en 12 kilometer drie afstanden door het natuur- en recreatiegebied De Uitwaayer, een prachtig natuurgebied gelegen tussen de rivieren de Oude Maas en Het Spui waar je al hardlopend kunt genieten van de schitterende omgeving', meent woordvoerder Sandra Sumaiku.

Alex Hordijk

De afstanden werden ingedeeld in leeftijdscategorieën. Gemeenteambtenaren uit het hele land kwamen al rennend kennis maken met de gemeente Nissewaard. De Uitwaayer, de Wolvenpolder en de Bernisse zijn deze dag het decor van de wedstrijden, prachtige natuurgebieden waar je alleen maar kunt genieten van de schitterende omgeving. De Nissewaard is een gebied waar men heerlijk kan wandelen, fietsen, hardlopen, skaten, vissen, genieten van de natuur en het water. Een gebied dat al eeuwen oud is, waar de watergeuzen vroeger hun toevlucht zochten, waar in de dertiende en veertiende eeuw stadsrechten werden toegekend aan de prachtige stadjes Geervliet en Heenvliet.

Kunsten afgekeken
Voor de organisatie is de gemeente Nissewaard vorig jaar in Utrecht de kunsten wezen afkijken. 'Net voor de vorige editie hebben we te horen gekregen dat Nissewaard het mocht gaan organiseren. Er is toen een projectgroep opgericht en die is de laatste negen maanden bezig geweest met de organisatie van de lopen. Dat gebeurde in een aantal uren per week. De ene persoon had het in het begin druk en anderen die waren in een later stadium bezig met hun activiteiten voor dit leuke evenement', laat woordvoerder Sandra Sumaiku van de gemeente Nissewaard weten.

Bijzonder startschot
Het startschot werd gegeven door oud-Olympisch Kampioen op de 800 meter, Ellen van Langen. Toch was het contact leggen met de inmiddels 50-jarige Olympisch Kampioen van Barcelona 1992 niet moeilijk. 'De broer van Ellen van Langen werkt bij ons. Dat contact leggen was niet zo moeilijk. Wat lastiger was, om de agenda van haar op deze dag af te stemmen. Een dag ervoor zat Ellen nog in de Verenigde Staten. Daarbij kwamen de aanslagen in Brussel, waardoor het spannend werd, maar gelukkig is het goed gekomen', gaat Sandra Sumaiku verder. Doel voor de organisatie van het evenement, dat volgend jaar voor de dertigste keer wordt gehouden, was om bekendheid te geven aan de vorig jaar gefuseerde gemeenten. 'We hadden deze loop hier nog nooit georganiseerd en we wilden bekendheid geven aan Nissewaard. Het is een mooi recreatief evenement. Er deden 2500 ambtenaren uit heel Nederland mee, die nu weten waar Nissewaard ligt. Daarnaast hebben we 92 ambtenaren van de gemeente Nissewaard, die ook mee hebben gelopen. Ze doen dit in eigen tijd', zegt Samuaiku tot besluit. Ze kreeg na afloop lovende woorden over het evenement.

Uitslagen
De titel op de langste afstand, 12 kilometer bij de heren ging naar Martijn de Kok van Welzijn Oosterschelde in 41'13. Zilver en brons waren voor Ralph Apeldoorn (Haarlem) en Tim Bolink (Amsterdam). Bij de dames ging de titel naar Marleen Vos (Lelystad) 50'43. Zij was ruim drie minuten sneller dan Femke Kaptein (Ronde Venen) en Judith van den Broek (Rijswijk). Alle uitslagen zijn te vinden via de website: www.nissewaard.nl/nkveldloop.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant