Hekelingen wist zaterdag te winnen bij Kocatepe. Archieffoto: Peter de Jong
Hekelingen wist zaterdag te winnen bij Kocatepe. Archieffoto: Peter de Jong

Hekelingen wint moeizaam bij Kocatepe

Sport 254 keer gelezen

Rotterdam – Zaterdagmiddag is aan de Rotterdamse Oldegaarde het duel afgewerkt in de vierde klasse F tussen Kocatepe en Hekelingen. Dit keer was het een beladen duel omdat vorige week zondag de gemoederen tussen de tweede elftallen van beide clubs hoog opliepen. Dat ontaarde in een vechtpartij, waarbij twee Rotterdammers werden gearresteerd. Een dag eerder zag Hekelingen het duel van de hoofdmacht van de zaterdag ook gestaakt worden na drie rode kaarten aan de zijde van Transvalia. Hierbij kon de scheidsrechter de veiligheid van Hekelingen niet meer garanderen.

Alex Hordijk

Dat het duel zaterdag in Rotterdam veel media aandacht kreeg was dus niet vreemd. 'Het is voor ons gewoon een wedstrijd. Wij hebben geen enkel probleem om vandaag naar Kocatepe af te reizen. Het waren de zondag afdelingen en wij spelen geen prestatief voetbal op zondag meer. De mannen van toen staan dus niet reserve. Ik ga er ook vanuit dat Kocatepe hier hetzelfde in staat', zegt Ad Reijtenbagh vooraf.

Afreizen wel besproken
Of na de gebeurtenissen van vorige week zondag de ploeg van Ad Reijtenbagh zaterdag met het bestuur zou afreizen naar Rotterdam is wel binnen de club besproken. 'Er is contact geweest met de KNVB. Er is wel gevraagd binnen de club, waarom wij zouden gaan afreizen. Het ligt bij de KNVB. Dan moeten Kocatepe en wij gewoon spelen. Ik moet ook zeggen dat er thuis in ons duel niets is gebeurd en tijdens mijn voetballende carierre heb ik regelmatig tegen Kocatepe gespeeld en er is nooit iets gebeurd', gaat Reitenbagh verder.

Twee schuld
Ook de Rotterdammers zaten met de situatie in hun maag. De besturen van beide clubs waren er zondag niet bij. 'Als er een vechtpartij ontstaat zijn er meestal twee schuldigen. De voetbalbond KNVB die deelt alleen maar straffen uit, maar doet verder weinig ter voorkoming van. Onze spelers zijn anderhalf uur in de kleedkamer opgesloten geweest voordat de politie kwam. Die kwamen zelfs met honden en dat was erg vervelend voor onze jongens. Tegen de twee spelers die zijn opgepakt hebben wij gezegd dat zij gedurende het onderzoek geschorst zijn', meent Abdul Mutlu van het bestuur van Kocatepe.

Tweede speelde niet
Hekelingen 2 (zondag) speelde niet. 'Ik ben bij de gewonde jongens thuis geweest. Die zitten in de rats. Die jongens hebben geen behoefte om voorlopig te spelen. Daarom hebben wij de KNVB om uitstel gevraagd voor het team voor de wedstrijden van dit weekend', meent interim voorzitter Michel Smit van Hekelingen. Vervolgens zijn de besturen om de tafel gaan zitten om over de situatie te praten. 'Op deze situatie zat niemand te wachten. Als clubs staan we niet achter wat er is gebeurd. Dit wordt een tuchtzaak en daarvoor moeten we de rijen weer sluiten. Als bestuur zijn we in ieder geval niet boos op elkaar', is een gezamenlijke conclusie.

Wedstrijd
Ondertussen werd zondag ook nog gespeeld tussen de eerste teams van Kocatepe en Hekelingen. Het was een slap duel. Hekelingen verspeelde een 0-2 voorsprong, haalde de trekker daarna niet over en nadat binnen twee minuten de gelijkmaker op het bord stond, wist Hekelingen alsnog aan het langste eind te trekken, 2-3.

Opstelling Hekelingen:
Wesley de Vos; Koen Spitters, Orcun Cingu (81 Colin Duyser), Mohamed Mohamuud Hansey (46 Mitch Kanters); Victor Kriek; Dannuy Coppenrath; Bilal Tsouli (70 Chandly Gijsbertha); Jessy Povinelli; Robin Boere; Clifford Robinson en Toivi Schol.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant