Dave Leurs heeft het naar zijn zin bij SC Botlek en is tegenwoordig naast speler ook bestuurslid. Fotografie: Theo van Kralingen
Dave Leurs heeft het naar zijn zin bij SC Botlek en is tegenwoordig naast speler ook bestuurslid. Fotografie: Theo van Kralingen

Nieuwenhoorn schakelt SC Botlek uit in beker

Sport 327 keer gelezen

Nieuwenhoorn – SC Botlek is uitgeschakeld in de districtsbeker. De ploeg van Richard Koutstaal haalde zaterdag de finale niet door in de halve eindstrijd met 2-1 (1-1) onderuit te gaan bij Nieuwenhoorn. Vreemd is dat op zich niet. De derde klasser uit Spijkenisse staat op de tweede plaats, maar ver achter op koploper Nieuwenhoorn. Dat de Hellevoeters dus wonnen was niet heel erg vreemd.

Alex Hordijk

Toch had men het vizier op scherp bij Nieuwenhoorn. Het was namelijk de ploeg uit Spijkenisse die Nieuwenhoorn thuis op sportpark De Brug voor de competitie de eerste punten afsnoepte, door de ploeg van Steef Buijs met 2-0 aan de kant te zetten, dat gebeurde zaterdag dus niet aan de Rijksstraatweg. Het was Renaldo van Emmerik die na een kwartier de score opende voor de Spijkenissers. Sevket Kasaroglu maakte gelijk en de winnende treffer kwam na rust van Corly Bazoer. 'De groep heeft het fantastisch gedaan. Ik heb ze een compliment gemaakt', meent trainer Richard Koutstaal.

Gemotiveerd
Ondanks de nederlaag was SC Botlek zeker niet ongemotiveerd afgereisd. 'Voor zo'n wedstrijd zijn wij tot het bot gemotiveerd. Dat zag je ook in het duel bij ons. Ik moet wel zeggen dat Nieuwenhoorn een verschrikkelijk goede ploeg is. Ze hebben een brede selectie en natuurlijk een aantal oude spelers van eerste klasser Brielle. Zoals Sevket Kasaroglu. Die heeft bij Heerenveen gespeeld, maar ook nog een seizoen bij ons bij SC Botlek', meent Dave Leurs, die al zeven jaar in het eerste actief is van SC Botlek. Al na twintig minuten viel hij uit bij de Spijkenissers met een knieblessure.

Veel in staat
Leurs vind dat zijn team de laatste jaren veel heeft bereikt. 'Wij zijn tot veel in staat. We moeten tegen Nieuwenhoorn natuurlijk wel onze dag hebben. Wat dat betreft zijn we nog te wisselvallig. Als de neuzen niet de juiste kant op staan dan kunnen wij het Nieuwenhoorn bijzonder moeilijk maken. Daarnaast hebben wij natuurlijk een ijzersterke keeper in Kevin Rijsdijk. Die is eigenlijk gewoon te goed voor onze afdeling. Daarnaast is Juliën Gret natuurlijk van onschatbare waarde dit jaar. Echt jammer dat hij weggaat, maar wel begrijpelijk', meent Leurs die zelf gewoon lekker bij SC Botlek blijft.

Tweede club Spijkenisse
Dat het goed gaat met SC Botlek dat merk je volgens de verdediger in heel de club. 'Het gaat echt perfect met SC Botlek. We hebben mooie successen behaald. Als je kijkt naar vorig jaar. We degraderen naar de derde klasse, maar konden op drie punten ook nog nacompetitie halen voor promotie naar de eerste klasse. Dat is overigens te hoog gegrepen voor ons, maar we hadden het niet uit de weggegaan. Ook bij de jeugd gaat het prima. Voor de F-jes hebben we zelfs een ledenstop op dit moment. Dat kon je niet bedenken toen ik zeven jaar geleden hier naartoe kwam. Ik durf echt te stellen dat wij zijn gegroeid van de vierde naar de tweede club van Spijkenisse', meent de 27-jarige Spijkenisser.

Meer dan voetbal
Voor Dave Leurs is SC Botlek meer dan voetballen in de hoofdmacht. 'Ik combineer het spelen sinds dit seizoen met het trainerschap van onze A1-jeugd. Dat gaat erg goed. Die jongens liggen natuurlijk ook heel dicht aan tegen het eerste elftal', vervolgt Leurs zijn verhaal. Maar de Spijkenisser doet meer bij SC Botlek. 'Ik ben sinds januari ook tot het bestuur van SC Botlek toegetreden. Ik hou me daar bezig met evenementen. Niet alleen van het eerste, maar ook de kleintjes die een pannenkoekenmiddag hebben, zitten bij mijn taken. Ik vind dat ook erg leuk', besluit Dave Leurs zijn verhaal over SC Botlek. Voetballend komt de ploeg zaterdag weer voor de competitie tegen Pernis in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant