ZKV verloor zaterdag van Luctor dat onder hen stond. Archieffoto: Peter de Jong
ZKV verloor zaterdag van Luctor dat onder hen stond. Archieffoto: Peter de Jong

ZKV heeft het moeilijk na nieuwe nederlaag

Sport 152 keer gelezen

Zuidland – Nissewaard heeft twee korfbalverenigingen. Daarvan speelt het Zuidlandse ZKV op het allerlaagste niveau in de vierde klasse. Dit seizoen staat de ploeg van Arie Muis er niet best voor. Zowel in de zaal, waar het tot nu toe twee punten pakte als op het veld pakte de formatie uit 'Sland' tot op heden slechts één overwinning. Daar kwam ook in de eerste wedstrijd van 2016 nog geen verandering in. De ploeg verloor van Luctor, dat nu vier punten meer heeft dan ZKV, met 9-16. Bij rust stond het nog 6-7.

Alex Hordijk

'We speelden een leuke eerste helft en konden aardig meedoen. Na rust zijn het de fouten die ons nekken. Die worden afgestraft. We weten dat het dit jaar roeien is met de riemen die we hebben met steeds een ander team. Overigens niets ten nadele van de invallers', meent coach Arie Muis na afloop, die in Arjan de Bakker een topscoorder had met vier treffers.

Blessures
De slechte serie die de ploeg overigens neerzet is vooral te weiten aan het feit dat de ploeg wordt geteisterd door blessuregevallen. Drie dames zijn niet inzetbaar weet ook oer-ZKV speelster Ramona Nieuwenhuizen. Ze is één van de langdurige afwezigen in Zuidland. 'Ik ben in april 2015 in botsing gekomen en mijn schouder heeft daar een klap van gehad. In september ben ik geopereerd aan mijn kraakbeen ring in mijn schouder. Ik heb erna nog even gespeeld, maar dat ging niet', meent Ramona Nieuwenhuizen.

Per maand bekijken
'Ik heb in november moeten besluiten om toch weer te stoppen. Ik had toch weer last. Ik doe er echt alles aan om weer terug te kunnen keren. Het is best frustrerend om die beslissing te nemen, maar ik kijk nu per maand of ik kan beginnen. Voor deze maand lukt dat niet, maar ik hoop zo snel mogelijk weer mee te kunnen doen', zegt de inwoonster van Zuidland. Sportief gezien baalt ze van het seizoen dat ZKV nu draait. 'Ik baal er enorm van en het is frustrerend. Drie dames zijn geblesseerd en het is iedere week lastig om een team op de been te krijgen. Je speelt nooit in dezelfde samenstelling op deze wijze', gaat Ramona Nieuwenhuizen verder.

Perspectief
Toch wil Nieuwenhuizen niet bij de pakken neer gaan zitten. Er zit perspectief binnen de club. 'Als iedereen fit zou zijn dan kunnen we veel beter meedoen. We spelen bijna altijd in de vierde klasse. Denk ook dat derde klasse het hoogst haalbare voor onze club is. Daarnaast vind ik dat we een hele goede B-jeugd hebben. Daar zit echt talent bij. Die ruiken soms aan het eerste, maar die zijn nog maar 15 jaar oud. Dat duurt nog zeker twee jaar voor die in het eerste staan. Korfbal is nou eenmaal niet erg groot hier in Zuidland. We zijn gezond als club, niet groot, maar we houden het vol, al kan het altijd beter', meent Nieuwenhuizen, die bij de Zuidlanders ook nog voor de training van de jongste Kangaroes verzorgt.

Terugkeer
Wanneer ze terug in de zaal of op het veld staat is voor Nieuwenhuizen nog niet in te schatten. 'ik bekijk het echt per maand, ik moet gewoon realistisch blijven. Eerst ga ik langzaam trainen, dus sta er niet direct weer in het team. Als ik in het zaalseizoen nog wat minuten maken kan, dan ben ik echt wel tevreden', zegt Ramona Nieuwenhuizen tot besluit. Door de nederlaag van ZKV van zaterdag staat de ploeg nu voorlaatste in de vierde klasse H. Zaterdag is Zevenbergen dat ook slechts één overwinning heeft de tegenstander van de Zuidlanders in sporthal Drenkwaard.

Spelers ZKV:
Marieke de Reus, Agnes van MEurs (2), Daan van de Pols, Joost Sprong, Liesbeth Molendijk, Pandora Bol (2), Arjan de Bakker (4) en René Ruighaver (1).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant