HVOS en ook Marjolein Visser kon het niet bolwerken tegen koploper Ventura. Fotografie: Martin Smit
HVOS en ook Marjolein Visser kon het niet bolwerken tegen koploper Ventura. Fotografie: Martin Smit

Handbalsters HVOS raken verder achterop

Sport 208 keer gelezen

Spijkenisse – De dames van HVOS hebben in de zaal een uitstekende start gehad, maar de laatste weken lijkt het zo te zijn dat de ploeg van Jean Poul Scholten in een flinke dip zit. Na eerdere mindere wedstrijden en verlies, kort voor de kerst, raakte de ploeg de koppositie kwijt aan Sima Sport/Ventura. Uitgerekend dat team uit Schiedam was afgelopen zondag de tegenstander van de ploeg uit Spijkenisse. De Schiedammers wonnen met 21-30 in sporthal Olympia. Bij rust stond het 10-13.

'Ik heb er geen goed gevoel over. Ik ben erg bang voor vandaag. Zij zitten goed in hun vel. Wij doen het de laatste duels niet zo goed. Zij hebben altijd veel hoger gespeeld en moeten kampioen worden. Zij willen terug naar het oude niveau. Wij hebben als doelstelling dat we bij de eerste drie eindigen. Dat ging tot op heden goed. We missen echter een schutter als Jolanda van der Sluis, die er dit seizoen nog niet bij is geweest. Dat breekt ons op", meent Jean Poul Scholten vooraf. 'Wij hebben één misstap gemaakt tegen Hercules en de rest gewonnen. Wij willen graag kampioen worden. De doelstelling van HVOS was onze doelstelling vorig jaar', meent coach Vallie Kolditz namens de Schiedammers

Direct beter
Vanaf de eerste minuut werd duidelijk dat Ventura de koppositie niet wilde afstaan. De ploeg kwam direct op voorsprong, maar de dames uit Spijkenisse wisten zich voor rust nog kranig te weren. Iedere keer als Ventura scoorden, deden de Spijkenisser Handbalsters dat ook. Ze kwamen zelfs brutaal op voorsprong bij een stand van 5-4. Het bleek echter het enige moment te zijn dat Eline van der Meer de ploeg uit Nissewaard op voorsprong kon zetten. Het ging gelijk op tot een stand van 8-8 en toen wisten de Schiedamse dames uit te lopen naar 8-12. Vervolgens gingen de ploegen rusten met 10-13.

Gas erop
Na de thee was het gedaan met het verzet van HVOS, of je kunt het ook de klasse van Ventura noemen. Direct wisten de gasten uit te lopen naar een stand van 10-18. Dat was een te grote voorsprong voor HVOS, die de ploeg niet meer te boven kwam. Hierna ging het gas er weer even af, zodat het leek dat HVOS ook haar puntjes weer kon meepakken. Echter de Spijkenisser dames zagen ook nog een aantal keer de kansen er naast gaan of gepakt worden door de Schiedamse doelvrouw. Tot een kwartier voor tijd kwam men terug tot vijf punten (15-20), maar daarna denderde de doelpunten machine van de gasten over de Spijkenisser dames heen. Uiteindelijk werd het 21-30 voor de gasten, een terechte overwinning.

Moeilijke tijd
HVOS verkeert in een moeilijke periode. 'De nederlaag die we vandaag hebben geleden is groter dan dat ik had gehoopt. Ik denk ook dat er vandaag meer in had gezeten voor ons. Je merkt wel dat een Eline van der Meer gedurende de wedstrijd op raakt als zij veel alleen moet doen. Daarnaast starten wij na rust veel te slap. Dan zie je dit ook gebeuren',meent Scholten. Door de nederlaag van zondag is de ploeg gezakt op de ranglijst. 'Wij zakken nu naar de derde derde plaats. Volgende week wacht Foreholte. Dan EHC en vervolgens moeten we weer naar Ventura. Dat is een erg zwaar programma. Wij hadden hen hierop ingeschat, ze steken er bovenuit in deze competitie, maar moet nog zien hoe ze dat regionaal gaan doen', zegt coach Jean Poul Scholten tot besluit. Zondag wacht eerst Foreholte als tegenstander, dat nu op de tweede plaats staat.

Speelsters HVOS:
Ingrid de Jong; Marjolein Visser (3), Eline van der Meer (6), Angela Busscher (5); Sara Sunderman, Anouk Hallema(1), Claudia van Zwieten, Saskia van der Sluis (2), Daphne Stavenuiter, Cindy Makor(3) en Roos Adema (1).

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant