Ook de gemeente moet bezuinigen.
Ook de gemeente moet bezuinigen.

Gemeente vult bezuinigingen tot 2019 in

Gemeente 124 keer gelezen

De gemeente Nissewaard bezuinigt tot en met 2019 ruim € 4,5 miljoen. Voor een deel zijn de bezuinigingen al gerealiseerd. Inmiddels is ook duidelijk op welke manier de gemeente de resterende bezuinigingen in gaat vullen.

Het grootste deel betreft bezuinigingen op het personeel. In totaal worden tot en met 2019 circa zestig arbeidsplaatsen (voltijd dienstverband) bezuinigd. Voor het grootste deel kan deze bezuiniging worden opgevangen door natuurlijk verloop. Geschat wordt dat in de komende jaren 20 medewerkers boventallig zullen worden. Na de bezuinigingen telt de gemeente circa 550 formatieplaatsen .In vergelijking met andere gemeenten komt het personeelsbestand 15% onder het landelijk gemiddelde te liggen. Desondanks verwacht het college dat de dienstverlening aan de inwoners op peil kan blijven.

Een kleiner deel van de openstaande bezuinigingen is ingevuld als materiële bezuiniging: voordelen uit efficiency, nieuwe aanbestedingen, verkoop en afstoot van accommodaties en de oprichting van het arbeidsontwikkelbedrijf.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant