Archieffoto: Peter de Jong
Archieffoto: Peter de Jong

HV Spijkenisse niet alert genoeg tegen Derby

Sport 383 keer gelezen

Zwijndrecht- De hockeysters van HV Spijkenisse hebben op het sportpark Bakestein een onnodige 3-2 (1-1) nederlaag geleden tegen Derby.

Hoewel de Spijkenisser vrouwen niet echt goed uit de verf kwamen, hielp het scheidsrechterlijke duo ook niet echt mee om er op het regenachtige sportpark een leuke wedstrijd van te maken. 'We moeten eerst naar onszelf kijken, maar daarnaast floot de scheidsrechter wel consequent in het nadeel van Spijkenisse', wees coach Maarten Bouman op de onterechte strafcorner en de strafbal waaruit Derby de achterstand omboog in een 3-2 overwinning. Kemberly Witteveen produceerde de gelijkmaker, waarop Lonneke van Breukelen haar ploeg uit een uitgespeelde sc-variant met 1-2 aan de leiding bracht. 'Het team heeft in het vorige seizoen totaal 6 punten behaald. Als je nu met een totaal van 24 punten op de achtste plaats in de derde klasse eindigt, mag je stellen dat we de goede weg zijn ingeslagen. We hadden met een beetje meeval 9 punten meer kunnen hebben, maar het team moet bij een voorsprong ook eens een wedstrijd leren winnen. Daar gaan we volgend seizoen mee aan de slag.'

Spijkenisse: Nicollette van Drunen; Inge van Wijk, Charline Tieleman, Daphne van Doorne, Mariska Krijgsman; Megan Luijendijk, Jamie Zeegers, Camilla Luijendijk; Evelien Schutte, Kimberly Witteveen, Lonneke van Breukelen. Rozeke Taselaar; Vivian van Krimpen en Pernille Meeder kwamen ook in actie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant