Daan van Sintmaartensdijk snelt met een banddikte voorsprong op Rens Tulner naar de Zuid-Hollandse titel. Foto: Dan Rolandus.
Daan van Sintmaartensdijk snelt met een banddikte voorsprong op Rens Tulner naar de Zuid-Hollandse titel. Foto: Dan Rolandus.

Daan van Sintmaartensdijk districtskampioen van Zuid-Holland

Sport 176 keer gelezen

Hardinxveld-Giessendam- Daan van Sintmaartensdijk is in de polder van Hardinxveld-Giessendam districtskampioen van Zuid-Holland bij de junioren geworden.

De renner van RWC Ahoy maakte aanvankelijk deel uit van een kopgroep van acht man, maar hoewel deze sterk genoeg bleek om het pact voor te blijven, werden de leiders toch opgeslokt door het peloton. De Zuidlander haalde toch waar hij voor kwam door in de massasprint heuvelop (foto) nipt af te rekenen met achtereenvolgens ploeggenoot Rens Tulner uit Lexmond en Jarri Stravers (Jan van Arckel) uit Groot-Ammers. 'De samenwerking was in de kopgroep ver te zoeken. Sommige jongens lieten nogal eens een beurtje schieten. Was de samenwerking goed geweest, dan hadden we de groep voor kunnen blijven. Toch voelde ik me vooraf niet zo goed, want de Driedaagse van Axel hakte er toch aardig in, was heel zwaar. Ik kwam uiteindelijk toch wel in mijn ritme en heb het in de sprint heuvelop toch kunnen afmaken en daar ben ik best blij om. Ik ga nu even mijn rust pakken en toewerken naar het NK', aldus Daan van Sintmaartensdijk. Olivier van Pelt (PRC Delta/Lindeloof) uit Spijkenisse eindigde op de vijftiende plaats, net voor zijn Hellevoetse ploeggenoot Marco Geleijnse

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant