VV Spijkenisse en SC Botlek waren de grote winnaars. Foto: Peter de Jong
VV Spijkenisse en SC Botlek waren de grote winnaars. Foto: Peter de Jong

Eerste editie Groot Nissewaard voetbalgala groot succes

Sport 553 keer gelezen

Spijkenisse – Zaterdagavond vond de eerste editie van het Groot Nissewaard voetbalgala plaats in Hall6 in Spijkenisse. Het was na Goeree Overflakkee het tweede gala in een reeks gala's die in deze regio worden georganiseerd door Uitgeverij Groot Hellevoet, uitgever van deze krant, sportmarketing bureau Fast Forward en de voetbalwebsite regiorijnmondvoetbal.nl. Er waren prijzen voor beste club, beste trainer, beste keeper, beste verdediger, beste middenvelder en beste aanvaller. De avond werd door de organisatie als een groot succes bestempeld. Er werd ruim 1600 keer gestemd.

Niet alleen clubs en spelers uit Nissewaard stonden centraal op het gala dat moet uitgroeien tot een nieuwe traditie in de regio. Naast de nieuwe fusiegemeente Nissewaard was dit gala ook voor de voetbalploegen uit Hoogvliet, Pernis en Rozenburg, die ook tot het verspreidingsgebied behoren van Groot Nissewaard en Weekblad Hoogvliet. De door Ardie den Hoedt gepresenteerde avond was vooral een gezellig samenzijn van de amateurvoetballers uit de regio. De avond startte met het officiële gedeelte, het uitreiken van de prijzen.

Beste club
Voor de genomineerden van beste club waren Zuidland, PFC en Spijkenisse uitverkoren. Zuidland, de club van Adri van Tiggelen deed het uitstekend in het eerste jaar dat de ploeg was afgedaald naar de tweede divisie. De ploeg werd kampioen en mag volgend seizoen weer aantreden in de eerste klasse. Datzelfde succesverhaal geldt voor PFC, dat bij de zondagamateurs ook kampioen werd in de tweede klasse en ook volgend seizoen, onder leiding van John Stougje en Francis Janse, weer in de eerste klasse actief zal zijn. Spijkenisse kwam zelfs op de dag van het gala nog in actie. De ploeg van Peter Wubben speelde dit seizoen voor het eerst in elf jaar weer in de Hoofdklasse en had tot afgelopen week nog kans om naar de Topklasse te promoveren, iets wat helaas niet is gelukt. Toch kreeg Spijkenisse de prijs van het publiek, dat tot vrijdagmiddag kon stemmen. Voorzitter Richard Sitton nam de prijs in ontvangst.

Beste trainer
De drie trainers van bovenstaande clubs waren dan ook genomineerd in de categorie Beste trainer. De prijs ging naar Adri van Tiggelen. De oefenmeester uit Oud Beijerland was helaas niet aanwezig op de avond, maar Jaap van Sintmaartensdijk was trots dat zijn oefenmeester de prijs had gewonnen.

Beste keeper
De clubs nomineerden hun spelers zelf en het publiek stemde vervolgens wie zij de beste vonden. Bij de keepers was Serhan Tenekecioglu van PFC de eerste genomineerde. De sluitpost kreeg dit seizoen 25 treffers tegen en was voor vele ploegen en lastige sta-in-de-weg. Kevin Rijsdijk kwam zaterdag ook nog in actie namens SC Botlek in de nacompetitie tegen Rozenburg. Simonshaven kwam niet in de nacompetitie terecht en dat was ook deels te danken aan het goede keepers werk Bas Oster. De prijs ging naar Kevin Rijsdijk die zijn club dezelfde middag nog een ronde verder zag komen in de nacompetitie.

Beste verdediger
Voor beste verdediger was Marcel van den Berg genomineerd namens Zuidland. Naast het verdedigen wist hij ook nog regelmatig het doel van de tegenstander te vinden. Bart van Muyen was namens Spijkenisse genomineerd, de oud-prof en aanvoerder van Spijkenisse bleek van grote waarde voor het team dat terugkeerde naar de Hoofdklasse en daar ook komend seizoen actief is. Jordie de Groot was namens Rozenburg de laatste genomineerd. Hij speelde tien jaar lang in de verdediging en deed dat met 'verve'.. Na dit seizoen verkast hij samen met de andere genomineerde Marcel van den Berg naar Brielle. De Groot ging ook mede dankzij een facebook actie van zijn vader met de prijs aan de haal.

Beste middenvelder
Voor beste middenvelder was Niels Molendijk van  HVV Bernisse genomineerd. Good-old John Lopes Cruz was met zijn 48 jaar nog altijd van grote waarde voor SC Botlek. Komend seizoen zwaait hij af om trainer van de A1 bij Spijkenisse te worden. Trainer John van Leeuwen van Rijnmond Hoogvliet Sport had namens zijn club Rick Verbrugge genomineerd. De prijs ging naar John Lopes Cruz die komende weken zijn carrière afsluit.

Beste aanvaller
De laatste categorie die werd geëerd afgelopen zaterdag waren de aanvallers uit de regio. Sediq Walizada was de meest productieve speler. De aanvaller van Zuidland vond het net van de tegenstander 23 keer. Voor Jeffrey Duijnstee die de overstap maakte van Zuidland naar Spijkenisse was het dit seizoen vijftien keer raak. Rowan Zechiël schoot er dit jaar namens PFC dertien treffers in de touwen. Het was Jefrrey Duijnstee die de prijs wist te pakken. 'Ik zet hem op mijn nachtkastje', gaf Duijnstee aan. Ook was er een niet aangekondigde prijs voor topscoorder van de regio's van het gala. Die prijs ging naar Muhammed Baydar van Bernisse. De speler was er niet, maar krijgt de prijs binnenkort uitgereikt door Groot Nissewaard vanwege zijn 25 treffers dit seizoen

John Lopes Cruz kreeg de titel voor beste middenvelder
Voorzitter Richard Sitton ontvangt de prijs voor beste club (Spijkenisse)
Kevin Rijsdijk (SC Botlek) werd uitgeroepen tot beste doelman
Jeffrey Duijnstee won de prijs voor beste aanvaller. Foto: Peter de Jong
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant