Ronan van Zandbeek brengt de felicitaties van de gele trui over aan Kobus Hereijgers en winnaar Jetse Bol (geheel rechts). Foto: Dan Rolandus.
Ronan van Zandbeek brengt de felicitaties van de gele trui over aan Kobus Hereijgers en winnaar Jetse Bol (geheel rechts). Foto: Dan Rolandus.

Jetse Bol voor derde keer eindwinnaar Olympia 's Tour

Sport 99 keer gelezen

Rijswijk- Jetse Bol heeft afgelopen zondag in Rijswijk zijn derde eindzege in Olympia 's Tour behaald. De coureur uit de continentale wielerformatie van Join-S/De Rijke uit Spijkenisse legde de basis voor de eindzege in de 63e editie van OT in de gewonnen rit van Ulft naar Genderen.

'We hebben een sterke ploeg, dus moet het mogelijk zijn om de zes seconden voorsprong op Bob Schoonbroodt te verdedigen. Ik heb OT wel eens met een verschil van één seconde gewonnen,' gaf de 25-jarige renner uit Avenhorn vooraf aan de slotetappe aan alle vertrouwen te hebben in de goede afloop. De klus werd uiteindelijk in de slotrit in Rijswijk met Jorris Blokker (Parkhotel Valkenburg) als de gelukkige etappewinnaar geklaard. Ronan van Zandbeek eindigde achter achtereenvolgens Jetse Bol, Bob Schoonbroodt (Parkhotel Valkenburg) en de Belg Nathan van Hooydonck (BMC Development) als vierde. Coen Vermeltfoort stond drie keer in het tenue van De Rijke op het podium. Vermeltfoort moest twee keer de eer laten aan Wim Stroetinga en achter Stroetinga één keer aan Jeff Vermeulen. Stroetinga kwam met dertien etappeoverwinningen in Olympia 's Tour naast mederecordhouder John den Braber. Join-S/De Rijke behaalde onder leiding van ploegleider Bennie Lambregts in de ploegentijdrit op de eerste dag de derde plaats achter de winnaars van Jo Piels en de Zwitserse opleidingsploeg van BMC Development.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant