Bernisse krijgt DVV '09 op de knieën. Foto's: Peter de Jong.

Bernisse doet goede zaken voor tweede periode

Sport 148 keer gelezen

Heenvliet- Bernisse heeft door een eclatante 3-0 (2-0) overwinning tegen DVV '09 de kans behouden om de tweede periode in de wacht te slepen. De formatie van de scheidende trainer Peter Hoek, die nog op zoek is naar een nieuwe club, was op het sportpark langs de Groene Kruisweg de bovenliggende partij, maar had daarbij in de tweede helft wel de hulp nodig van de uitstekend keepende Uhmut Gunaydi, de stand-in van de afwezige doelman Mitchell Dekker, die met enkele goede reddingen de 2-0 voorsprong staande hield. De Bernissers kwamen al na drie minuten spelen op voorsprong door Jeroen Brederland, die op een aangever van Niels Molendijk binnenschoot: 1-0. Brederland was op het halfuur wederom succesvol, nu op een assist van Erik Hoek: 2-0. Op het uur maakte Niels Molendijk aan alle onzekerheid een einde door een voorzet van Berry de Ridder, die zelf ook diverse kansen onbenut liet, tegen het garen te jagen: 3-0. Bernisse bezet achter Rockanje de tweede plaats in de vierde klasse G en weet SNS en De Jonge Spartaan als de naaste achtervolgers. Bernisse speelt aanstaande zaterdag op verplaatsing tegen Herkingen '55.

Bernisse: Uhmut Gunaydi; Michael van der Velde, Mark Althusius, Roman Pardon, Jean Paul Kers; Jeroen Brederland, Jeroen de Wit (81. Rick Onderstal), Erik Hoek, Mo Baydar (77. Michel Hiwat); Berry de Ridder, Niels Molendijk (85. Mathew van der Meyden).