Foto's: Peter de Jong

Spivo heeft vijfsetter nodig tegen hekkensluiter Vollido

Sport 173 keer gelezen

Spijkenisse- De volleyballers van Spivo hebben in Den Oert alle zeilen moeten bijzetten om Vollido met een 3-2 (25-21, 14-25, 22-25, 25-16, 15-10) zege onder zich te houden.

'Dit was de meest bizarre wedstrijd van het seizoen,' verklaarde Mirelle Heerdink na het volleybalspektakel opgelucht. 'We zijn met een 10-15 achterstand heel slecht aan de wedstrijd begonnen, liepen voornamelijk achter de feiten aan.' De coach van Spivo werd echter verrast door Christiaan Putter, die met een serviceserie van acht punten het tij voor het team deed keren en de set alsnog naar zich toetrok. 'Dan hoop je op dezelfde voet door te gaan, maar kwamen het zwakke begin in de tweede set niet meer te boven.' Spivo probeerde de kater in set drie weg te spoelen, maar de 13-10 voorsprong brokkelde al sprokkelend af en zette Vollido met een 1-2 voorsprong op winst. Mirelle Heerdink bracht vervolgens Michiel Oorschot weer binnen de lijnen. Oorschot bleek de redder in nood, want na een zwakke eerste set nam hij zijn ploeg in set vier in verloren positie op sleeptouw door zijn ploeg met een nakende 3-1 nederlaag in het verschiet alsnog een vijfde set te bezorgen. De Spijkenissers leken met een achterstand van 1-4 en 5-9 alsnog op een nederlaag af te stevenen, maar Marco de Wit deed de rollen met een uitstekende servicebeurt omdraaien: 15-10. 'Ik heb vandaag van alles gezien,' doelde Mirelle Meerdink op het randje van de afgrond en vervolgens de goede afloop. Spivo bezet de zesde plaats in de derde divisie A.

Spivo: Jan Willem Mijnans, Marco de Wit, Ronald Tabink, Robert Nijsen, Michiel Oorschot, Michiel Ruygrok, Alex Verwoert (libero). Ben Wols, Albert Bakker en Christiaan Putter kwamen ook in actie.