Afbeelding

Hoop doet Diva leven

Actueel 137 keer gelezen

Diva is een mooie schildpadpoes van ongeveer 2 jaar oud. Voor haar is het leven een groot feest, maar haar hartje denkt daar anders over. Tijdens een routine onderzoek was een hartruis te horen en na verder onderzoek bleek dat het ernstiger is, Diva heeft HCM.

HCM is een erfelijke aandoening waarbij de hartspier zich langzaam verdikt totdat de functie van het hart vermindert. Het kan dan onvoldoende bloed in het lichaam pompen en dat is op den duur fataal. Een kat met HCM maar zonder symptomen, zoals Diva, kan volgens de dierenarts nog langer dan vijf jaar leven. Hoop doet leven en leven wil deze vrolijke dame zeker. Ze is ontzettend lief, speels en ook wel in voor wat kattenkwaad. Ze heeft veel liefde en aandacht nodig, maar geeft dit ook terug.

De eerlijkheid gebiedt de asielmedewerkers om te vertellen dat ze ziek is. Ze hopen echter dat er een baasje is die dit niet laat mee wegen, je merkt er immers niets van. Ze heeft geen speciale medicatie of voeding nodig. Je kunt gewoon van haar genieten. Geef jij haar hoop? Neem dan contact op met de dierenopvang in Rozenburg via telefoonnummer 088-3437112. Wil je kennis maken met Diva? De opvang in Rozenburg ligt aan de Laan van Nieuw Blankenburg 384 en is dagelijks geopend tussen 10.00 en 15.00 uur en zaterdags op afspraak.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant