Lama Jigmé Namgyal komt naar Spijkenisse. Foto PR.
Lama Jigmé Namgyal komt naar Spijkenisse. Foto PR.

Lama brengt boeddhistische inzichten naar Spijkenisse

Cultuur 288 keer gelezen

Spijkenisse - Op een verfrissende manier weet de goedlachse lama Jigmé Namgyal diepgaande boeddhistische inzichten duidelijk over te brengen op een modern Westers publiek. Hij toont aan hoe verrassend relevant deze 2.500 jaar oude inzichten nog steeds zijn in de huidige maatschappij.

Vredig leven
Op 17 januari is de Tibetaanse Lama in bibliotheek Boekenberg met een lezing waarin hij een praktische kijk geeft op hoe wij vredig door het leven kunnen gaan, in harmonie met onszelf en met onze omgeving. Maar kan dat wel in onze hectische maatschappij? Het Boeddhisme ziet een permanent vredige staat niet als een ver verwijderd doel, dat moeilijk te bereiken is en afhangt van allerlei externe voorwaarden en invloeden. De Boeddhistische beoefening is er op gericht om vrede van binnenuit te cultiveren. Hierdoor kan hier en nu vrede worden ontwikkeld. De basis daarvan is om meer en meer af te zien van schadelijke handelingen, zowel naar onszelf als naar anderen. Door te leren inzien welke handelingen schadelijk zijn en welke invloed deze handelingen hebben, kunnen negatieve patronen worden herkend en doorbroken, met meer vrede als eindresultaat!

De lezing begint om 14.00 uur. Toegangskaarten à 10,-- zijn verkrijgbaar bij de klantenservice van de bibliotheek of via www.deboekenberg.nl
 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant