Foto's: René Bakker
Foto's: René Bakker

Koninklijke onderscheiding voor Sylvia Broekmeulen

Actueel 195 keer gelezen

Spijkenisse - Gisteravond werd tijdens de laatste raadsvergadering afscheid genomen van de vertrekkende raadsleden. Burgemeester Salet had voor ieder een persoonlijke noot. Aan het eind van haar verhaal stond ze iets langer stil bij het vertrek van Sylvia Broekmeulen (PvdA). Het heeft Zijne Majesteit namelijk behaagd Sylvia te benoemen tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Broekmeulen is sinds 26 januari 2000 raadslid voor de PvdA. Zij heeft de PvdA vertegenwoordigd bij:

- 2000 lid stichting welzijn ouderen, 2000 plv. lid algemeen bestuur GGD

- 2002 lid rekenkamercommissie, 2006 lid stichting welzijn ouderen

- 2006 lid vertrouwenscommissie, 2009 fractievoorzitter t/m 2012

Mevrouw Broekmeulen heeft zich tijdens haar raadsperiode sterk gemaakt voor de zwakkere in de samenleving. Daarom was zij lid van de commissie Sociale Zaken en Werkgelegenheid, waar zij geruime tijd woordvoerder was voor de PvdA. Zij was plaatsvervangend voorzitter van de commissie Centrumplan die zaken behandelde voor het nieuw te bouwen centrum van Spijkenisse.

Mevrouw Broekmeulen was ook lid van de commissie Financiën en was zich bewust van de uitgaven die aan de raad werden voorgelegd. Ook was mevrouw Broekmeulen lid van de commissie Bestuur, Personeel en Organisatie. Zij heeft zich hier volledig voor ingespannen. Mevrouw Broekmeulen heeft ook zitting gehad in de Rekenkamercommissie.

De laatste jaren is mevrouw Broekmeulen voorzitter van de commissie Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Volksgezondheid. Hierdoor is zij ook lid van het Presidium.

Ook is mevrouw Broekmeulen woordvoerder van de commissie Algemene Zaken.

Mevrouw Broekmeulen is in haar functie van gemeenteraadslid in de gemeente Spijkenisse, meer dan 12 jaar opgekomen voor de mensen die ondersteuning van de overheid nodig hebben. Vanuit een sterke sociaal-democratische bewogenheid is zij jarenlang een boegbeeld geweest voor de lokale Partij van de Arbeid. Haar kracht is vooral gelegen in een sterke overtuiging dat de (gemeentelijke) overheid een schild dient te zijn voor de zwakken. Tegelijkertijd wist zij deze sterke sociale bewogenheid te combineren met veel realisme over de feitelijke mogelijkheden van de overheid en had zij oog voor de andere (kern)taken van de gemeente. In dat opzicht is mevrouw Broekmeulen een echte sociaal-democraat, die zich ervan bewust is dat steun voor de zwakken alleen mogelijk is als hiervoor zowel in economisch, sociaal en cultureel opzicht voldoende draagvlak is.

Mevrouw Broekmeulen heeft bijgedragen aan de start van het PvdA ombudsteam. Mede dankzij haar inbreng, maar zeker ook haar deskundigheid op het gebied van volkshuisvesting opgebouwd in haar dagelijks werk, zijn veel mensen op weg geholpen bij de oplossing van hun problemen.

Haar rol in de fractie van de PvdA, als fractievoorzitter en de laatste twee jaar als lid,  is van essentiële betekenis geweest in die zin dat zij alle individuele leden veel ruimte liet in het maken van eigen keuzes, maar tegelijkertijd ook zorgde voor een eensgezind opererende fractie.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant