Foto: Martijn Beekman
Foto: Martijn Beekman

Esther Scheldewacht sublieme Sunshine (+ VIDEO)

Actueel 195 keer gelezen

Spijkenisse - Het was gisteravond doodstil in de kleine zaal van Theater De Stoep. Alleen Esther Scheldewacht was te horen in haar rol van Sushine, een Thaise travestiet. Vanaf het moment dat de spot aanging, en de vrouw op het bed in het licht zette, hield zij de aandacht vast.

Transformatie
Sunshine vertelt over de ontmoeting met de Haagse Annemieke die viel voor de Thaise kickbokser. Ze ging zwanger terug naar Den Haag en na de geboorte van hun zoon besloot ze in Nederland te blijven. Sunshine deed alles om aan geld te komen voor de reis naar Nederland en belandde zelfs in vrouwenkleren in een club. De half Engelse, half Nederlandse monologen brengen de bezoekers van de voorstelling naar Pattaya waar ze kennismaken met de lady boys die westerse mannen geven wat ze willen. Aan de hand van emotionele karaokenummers maken ze de strijd en de twijfels van Sunshine mee, die zich zelfs laat ombouwen tot vrouw om naar Nederland te kunnen om dan uiteindelijk haar zoon te ontmoeten. In mannenkleren.

Wie is wie?
De Sunshine show neemt een ieder mee in de zoektocht naar een kind, maar ook naar de zoektocht naar wie een persoon is. Is Sunshine ondanks de transformatie nog altijd die Thaise kickbokser, en zit er een man gevangen in een vrouwenlichaam of heeft ze er bewust voor gekozen om als vrouw door het leven te gaan, wetende dat ze vader is. Een antwoord geeft Scheldewacht niet, maar ze zet wel een sublieme lady boy neer die op het toneel schittert, maar buiten de spotlights worstelt met zijn gevoelens.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant