The Hurricanes gaat door met winnen

Sport 59 keer gelezen

Dordrecht: De basketbalsters van The Hurricanes hebben in de tregio eerste klasse B ook de tweede wedstrijd van de voorjaarscompetitie gewonnen. De formatie van de coaches Petra van Halderen en Gino Wolvenkamp was op de Dordtse Sportboulevard nu met 43-59 (11-12, 11-12 (22-24), 10-15, 11-20) te sterk voor DBV Rowic. De Spijkenisser meiden, die uitkwamen zonder de snelle Thao Nguyen, kregen de zege zeker niet in de schoot geworpen. ‘DBV had een aantal lange mensen, die inside speelden. Daardoor zou het een lastige wedstrijd voor ons worden,’ aldus Petra van Halderen. The Hurricanes zou het inderdaad lastig krijgen, want in korte tijd keek het al tegen een 11-3 achterstand aan. De veerkracht bleek echter groot bij de ploeg, die dit seizoen nog niet heeft verloren, want nog in het eerste kwart boog het de achterstand om in een 11-12 voorsprong. De tweede periode ging eveneens gelijk op, maar The Hurricanes ging desalniettemin rusten met een minimale 22-24 voorsprong. De club uit Den Oert ging mede door het goede spel van guard Marjolein van der Waal beter spelen en bouwde de voorsprong langzaam op naar 32-39. In het laatste vierde kwart kreeg de goed spelende Nikki van Hal haar vijfde p-tje aangemeten en moest in een belangrijke fase het veld ruimen. ‘Nikki maakte pas haar derde fout, maar de “tafel” besliste anders. Even later viel hun beste speelster uit met een blessure en gingen wij met een goede Marloes Steens juist beter spelen. Al met al hebben we deze overwinning met hard werken als team behaald,’ besloot Petra van Halderen. The Hurricanes speelt aanstaande zaterdag om 17.00 uur in Den Oert tegen Devine

The Hurricanes: Marloes Steens (13 pnt.), Nikki van Hal (12 pnt.), Sophie van Driel (2 pnt.), Caitlin van Eenennaam, Marjolein van der Waal (15 pnt.), Emma Hesselink, Weronica Sawko (13 pnt.), Wendy Verbeeke (4 punten).