Foto: VID.
Foto: VID.

Verkeersprognose kerstdagen

Verkeer 80 keer gelezen

Tijdens de kerstdagen zijn veel Nederlanders onderweg naar familie of vrienden. Daardoor ontstaan er files op ongebruikelijke plaatsen en tijdstippen. De Verkeersinformatiedienst (VID) maakte een prognose.

Eerste kerstdag
Er worden nauwelijks files verwacht op eerste kerstdag. Traditioneel is het verkeersaanbod op 25 december dusdanig laag, dat er overal goed doorgereden wordt. Zeker nu de gevreesde kerststorm grotendeels uit lijkt te blijven. Alleen incidenten zorgen voor vertraging.

Tweede kerstdag
Traditioneel ontstaan de eerste files op tweede kerstdag vanaf 14.00 uur op de A1 tussen Amsterdam en Amersfoort. Daarna volgen korte files op de wegen bij Rotterdam en Utrecht. Op het drukste moment wordt 40 - 60 kilometer file verwacht. Net zoals ieder jaar ligt de piek rond 15.15 uur. Jaarlijkse knelpunten zijn de vestigingen van IKEA langs de A1 bij Hengelo en de A12 bij Duiven. Vanaf 12.00 uur worden er korte files verwacht op de afritten richting het Zweedse woonwarenhuis. Evenals voorgaande jaren is de vestiging langs de A13 bij Delft op tweede kerstdag gesloten.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant