Stockfoto
Stockfoto

De Kempvis herstelt zich tegen ZPCH

Sport 55 keer gelezen

Spijkenisse: De waterpoloërs van De Kempvis hebben zich na de 12-10 nederlaag in de openingswedstrijd van het waterpoloseizoen tegen d ‘Elft hersteld met een eclatante 13-11 (6-2, 2-2, 3-4, 2-3) overwinning op ZPCH. De formatie van coach Nico van Nieuwamerongen, die weer kon beschikken over doelman Henk de Bruijn en Stephan Kuurstra, speelde een heel sterke eerste helft. Vanwege een teveel aan foutenlast van de dragende spelers Joost van Nieuwamerongen, Ronald van Dijk en Bas Havelaar kende De Kempvis een mindere periode in de partjes drie en vier. De Kempvis legde de basis voor de overwinning in het eerste kwart (6-2). De marge van vier punten bleef in het tweede deel ongewijzigd, maar daar werd aan geknaagd in de derde periode. Joost van Nieuwamerongen kreeg aan het einde van de hectische periode zijn derde p-tje toegewezen. De laatste periode werd eveneens zwaar, zeker toen ook Ronald van Dijk en Bas Havelaar het sop van het Rivièrabad met hun derde p-tje mochten verlaten. ‘Op zich hebben we een goede wedstrijd gespeeld, maar hadden de wedstrijd tegen deze toch relatieve mindere tegenstander eerder in het slot moeten werpen. We dachten de wedstrijd op de sloffen uit te spelen. Het ging goed tot aan de foutenlast, toen we het moesten stellen zonder de ervaren mannen. Pas daarna kon ZPCH wat dichterbij komen, maar hebben door het gas er in de slotfase af te nemen en behoudend te spelen de overwinning verdiend over de streep getrokken,’ aldus Nico van Nieuwamerongen. De Kempvis speelt aanstaande zaterdag om 20.30 uur in De Does in Leiderdorp.

De Kempvis: Henk de Bruijn (3e periode Robin Deijl, 4e per. Henk de Bruijn; Ronald van Dijk, Remco van der Werf (2 keer), Remco van Nierop (1 keer), Joost van Nieuwamerongen (2 keer), Bas Havelaar (2 keer), Alex Weijts (3 keer), Max van Drongelen, Marcel Bakker (1 keer), Peter Verschoor (1 keer),