Foto's: Peter de Jong

SCO’63 dankt verlies aan fouten

Sport 375 keer gelezen

Spijkenisse – SCO’63 heeft zondag een flinke nederlaag moeten incasseren in het duel met Donk. De ploeg van trainer Koos Waslander verloor het duel met de Gouwenaren met 3-5. Bij rust stond het nog 1-1. Al vanaf het begin was Donk de ploeg die veel feller was in het duel. Al in de beginfase moest doelman Marvelous Oron in actie komen, omdat de verdediging te gemakkelijk balverlies leed in het duel.

Vooral Sjors van Hanswijk was gevaarlijk. Ook Delano Lantveld was dicht in de buurt van de openingstreffer. Trainer Koos Waslander bleef zijn team vanaf de eerste minuut toeschreeuwen wat ze fout deden, maar het mocht niet baten. De eerste kans voor het team uit onze stad kwam na een
half uur. Het was Jazzley John die over het doel van de ploeg uit Gouda schoot. Twee minuten later was het een vrije trap van Donk die goed werd binnengeschoten door Pascal van Driel die voor de 0-1 zorgde. Drie minuten later was het een fraaie treffer van Ingmar Elias, die voor de gelijkmaker
zorgde. Na de thee ging het foutenfestival verder en was het vooral Clifford Robinson die veel fouten maakte. NA zeven minuten was het Jeroen de Jong die de bal achter de sluitpost van de Spijkenissers schoot. Vervolgens ging het na de aftrap mis, leverde men de bal in en was het Rick Bogaard die voor 1-3 zorgde. Toch liet SCO’63 het er niet echt bij zitten, maar leverde het teveel ballen
in. Nog voor het uur verstreken was, kopte Sjors van Hanswijk de 1-4 binnen. Kort hierna had invaller Firat Ocak de bal voor het inschieten, maar hij faalde. Na driekwart  wedstrijd was het
Winston Helder die voor de 2-4 zorgde door de bal over doelman Patrick de Blok te schieten. Beide ploegen gingen op jacht naar meer. Twaalf minuten voor het einde van het duel was het Sjors van Hanswijk die voor 2-5 zorgde en toen was het gedaan met het verzet van SCO’63. In de slotfase was het Jazzley John die de eindstand nog op 3-5 bepaalde. Niet veel later was het laatste fluitsignaal
van CDA tweede kamerlid en oud betaald voetbalscheidsrechter Peter Oskam. “We waren bij alles te laat, maar hadden wel meer balbezit. We maken fouten en lijden onnodig veel balverlies. Het gaat mis door eigen dommigheid. Ik ga ze dat ook nog vertellen ook, we moeten hieruit leren. Al heb je dat op dit niveau. Volgende week moet het beter gaan tegen OHVV”, meent Waslander na het
duel. Tegenstander van komende zondag OHVV verloor zondag ook met 4-1 van Slikkerveer.

Bijzonderheden:

Scheidsrechter Peter Oskam uit Rijswijk gaf een gele kaart aan Wouter Steenbergen (Donk)

32 Pascal van Driel 0-1

35 Ingmar Elias 1-1

52 Jeroen de Jong 1-2

53 Rik Bogaard 1-3

59 Sjors van Hanswijk 1-4

68 Winston Helder 2-4

78 Sjors van Hanswijk 2-5

89 Jazzley John 3-5

Opstelling
SCO’63:  Marvelous Oron; Clifford Robinson (59 OwenWolf),  Omori Rusland, Justin  Biekman, Ingmar Elias; Cesar da Lopes (70 Gino Capobianco),  Dario Lara Olaya; Helder; Jazzley  John,  Ismail Aghzanay en Kevin Delgado Alves (56 Firat Ocak).

Opstelling Donk: Patrick de Blok; Joey van Vliet, Pascal van Driel, Daniël Steenbergen, Jeffrey Berlijn;  Nick Sloof, Rik Bogaard, Wouter Steenbergen (73 Koen Steenbergen),  Lantveld (38 Pascal Schouten,54 Stef van Hanswijk),de Jong en Sjors van Hanswijk.