Stockfoto
Stockfoto

Waterpoloërs De Kempvis geven in tweede kwart niet thuis

Sport 73 keer gelezen

Delft: De waterpoloërs van De Kempvis zijn het seizoen begonnen met een nederlaag. De formatie van coach Nico van Nieuwamerongen verloor het duel in het sportbad Kerkpolder met 12-10 (1-3, 6-0, 3-5, 2-2) van d ‘Elft. De Spijkenissers hebben het duel eigenlijk in het tweede part verloren (6-0). ‘Ik wilde in de tweede set de jeugd een kans geven, maar heb deze te ver doorgevoerd, waardoor wij fysiek tekort kwamen,’ verweet Nico van Nieuwamerongen zichzelf de tactische misser. Joost van Nieuwamerongen was daarbij ook nog ongelukkig om tegen zijn derde p-tje aan te lopen. De Kempvis was in het eerste kwart met een 1-3 voorsprong nog zo goed begonnen, maar de Delftenaren bogen de achterstand in het tweede deel om in een 7-3 voorsprong. Toch keerden de kansen voor De Kempvis, want zij kwamen in deel drie met 3-5 terug tot 10-8. ‘We kwamen zelfs terug tot 9-8, zaten weer in de wedstrijd, maar konden niet doordrukken.’ Doch in het laatste kwart hielden de twee kemphanen elkaar met 2-2 in evenwicht, zodat d ‘Elft een zwaar bevochten zege mocht begroeten. ‘Wij kwamen in de finale van de wedstrijd net iets tekort. Daarbij is het met de nieuwe spelregel best even wennen. Maar daar hang ik de nederlaag niet aan op hoor, dat hebben we zelf fout gedaan, inclusief de coach,’ aldus Nico van Nieuwamerongen. De Kempvis heeft een aantal wisselingen ondergaan. Zo deden Alwin van Aggelen en Koos Smeding een stapje terug en is Koen Goudriaan verhuisd naar Amsterdam. ‘Je mist daardoor het nodige fysiek in je team.’ Peter Verschoor kwam over van het Hoogvlietse SCOM. Doelman Henk de Bruijn en Stefan Kuurstra ontbraken wegens een welverdiende vakantie. De Kempvis, dat uitkomt in de Bond derde klasse A, speelt aanstaande zaterdag om 19.00 uur in het Rivièrabad tegen ZPCH uit Hoofddorp

De Kempvis: Bart van Geel; Ronald van Dijk (1keer), Remco van der Werf (1 keer), Remco van Nierop (1 keer), Joost van Nieuwamerongen, Bas Havelaar (2 keer), Alex Weijts (1 keer), Max van Drongelen,
Marcel Bakker (2 keer), Peter Verschoor (2 keer), Djurre Haitsma.