Spijkenisse wint van Klundert

Sport 85 keer gelezen

Spijkenisse - Spijkenisse is de eerste competitie met een 3-2 (3-2) overwinning tegen Klundert goed begonnen. De zege van de zaterdageersteklasser, met aspiraties naar de hoofdklasse, werd op het sportpark Jaap Riedijk zwaar bevochten, zwaar omdat Lennart Krijger al na tien minuten spelen in de tweede helft tegen zijn tweede gele aanliep en met rood moest vetrekken. ‘De tweede kaart was niet terecht, deze werd Lennart met veel geschreeuw aangesmeerd,’ oordeelde Peter Wubben. De thuisclub kreeg al na twee minuten spelen een domper te verwerken, toen de ongelukkige verdediger Lennart Krijger (ex-Excelsior Maassluis) uit een vrije trap van Brabander Peter van Wingerden zijn eigen doelman Dyron Bijl passeerde: 0-1.

Een flinke tegenvaller voor de Spijkenissers, die nu zo vroeg in de wedstrijd tegen de achterstand moest aanjagen. Na twintig minuten spelen werden de plooien weer glad gestreken door Emir Jasarevic, die uit een fraaie aanval over rechts een voorzet van Lennart Krijger in de verre hoek deponeerde: 1-1. Spijkenisse bleef tegen het stugge op de counter loerende Klundert technisch de bovenliggende partij. Na krap een halfuur spelen werd Emir Jazarevic (ex-ASWH) binnen de
zestien in de rug geduwd waarop Ruperto Dorothea de strafschop verzilverde: 2-1. Tien minuten voor rust verzuimde de Spijkenisser verdediging bij een nieuwe vrije trap van Peter van Wingerden in te grijpen, waarop Christian Fuani de bal genadeloos achter de kansloze doelman Dyron Bijl kopte: 2-2. De koek was nog niet op, want op slag van rust kopte jeugdspeler Etienne Mariana na een fraaie aanval over links een voorzet van Jeffrey Schenk tegen het garen: 3-2. Spijkenisse wilde de zege na rust zo snel mogelijk veilig stellen, maar na tien minuten spelen werd Lennart Krijger met zijn tweede gele kaart geflikt waarop het met tien man verder was. ‘Het was wachten op de 4-2, maar door die dubieuze kaart vielen we aan met de rem erop, gaven niets weg en kregen in de counter kansen voldoende om de score uit te bouwen. Al met al was het matig. Klundert probeerde met lange halen de twee spitsen met daar vlak achter die nummer tien te bereiken. Was best moeilijk voetballen, maar het belangrijkste zijn de punten. Voor het overige is er nog voldoende werk aan de winkel,’ aldus Peter Wubben. Spijkenisse moest het stellen zonder de geblesseerde de geblesseerde Breuklin Almeida (dijbeen) en de geschorsten Jorn Berkelaar en John Lugtenburg. De laatste twee zitten aanstaande zaterdag in de uitbeurt bij Nieuw-Lekkerland de laatste van vijf wedstrijden schorsing uit. ‘Stefano (Zevenbergen, DR)
speelde mee met het tweede en is daarmee na zijn zware knieblessure op de weg terug. Nieuw-Lekkerland speelde gelijk bij Heerjansdam, komt uit de hoofdklasse, dus zal het daar ongetwijfeld een pittig potje worden.’

Spijkenisse: Dyron Bijl; Lennart Krijger, Eric Polet, Boudy Hoogendoorn (46. Jim van Riet), Jeffrey Schenk; Jesse Schotman Djoemian Sarkam, Shane van den Hengel; Ruperto Dorothea, Emir
Jazarevic (70. Julien Gret), Etienne Mariana (60. Elwin Spoel).