Hekelingen nog kans op lijfsbehoud

Sport 284 keer gelezen

Hekelingen - Hekelingen heeft nog een goede kans om ook volgend seizoen in de derde klasse actief te zijn. Nadat vorige week CWO – Besiktas werd gewonnen door de Rotterdammers met 1-3, won Hekelingen afgelopen zondag van CWO met 1-0. Bij winst komende zondag bij Besiktas speelt de formatie uit onze stad ook volgend jaar in de derde klasse. Bij gelijkspel en verlies moet Hekelingen nog met zeven teams gaan uitmaken welke drie ploegen volgend jaar naar de derde klasse gaan of blijven.

Zondag had er veel meer in gezeten tijdens de laatste wedstrijd van dit seizoen op sportpark ’t Spui. Al na acht minuten had Robin de Jong vrij voor de goal een kans, maar die inzet ging naast. Een minuut later was het een gemakkelijke strafschop voor Hekelingen. David Awad gaf de bal in strafschopgebied af, maar werd daarna neergelegd en de bal ging op de stip. Hiervan wist Nigel van Kapel niet te profiteren. Doelman Janssen keerde de zwakke inzet. Even later hoopte Van Kapel het goed te maken met een vrije trap, maar ook nu was Roland Janssen de reddende engel voor de Vlaardingers. Na twintig minuten stonden zowel Kenneth Verweij als Toivi Schol in kansrijke positie, maar ging de bal naast het doel van CWO. Het leek gedurende de eerste helft meer op heen en weer ping pongen dan voetbal. Beste kans voor de gasten was halverwege de eerste helft toen Ebron Mariana de bal van zijn voet liet glippen in plaats van te scoren. Na een half uur kwam een schot van Kenneth Verweij in handen van doelman Janssen. Na de thee ging het meer op voetbal lijken. Namens de gasten was Delgado Monteiro gevaarlijk, maar zijn schot ging over het doel van Jordi Dijkshoorn. Halverwege de tweede helft schoot Varela net naast voor Hekelingen. Na een corner kon Ricardo Stok nog koppen, maar hij zal de bal net naast gaan. De verdediger startte in de basis, omdat Kevin van Dam ontbrak bij Hekelingen wegens werk. Vervolgens was het doelman Dijkshoorn die Hekelingen een aantal keer in de wedstrijd hield, onder meer bij een inzet van invaller Roy Sneek. Acht minuten voor het einde was het de bevrijdende treffer voor Hekelingen. Het was Edinho Fortes Varela, die het balbezit overnam en de 1-0 kon binnen schieten. Niet veel later moest Hekelingen met een man minder verder nadat Bruce Sundermann zijn tweede geel van de middag zag. Toch bleef Hekelingen beter. Het waren Kenneth Verweij en invaller Wesley Meuldijk, die op de bank startte vanwege te weinig trainingsarbeid, die niet raak wisten te schieten voor Hekelingen. Vervolgens klonk het eindsignaal en moesten beide ploegen nog vijf penalty’s nemen. Dit is van belang als de stand gelijk wordt in de poule. Bij Hekelingen miste Whalid Hasan Ahmed en Wesley Meuldijk de strafschoppen. Bij het team van Jaco Verhoev miste Monteiro een strafschop, waardoor CWO, dat geen enkele wedstrijd won in de nacompetitie wel de strafschoppenserie won met 3-4.

Moeilijke klus

Het was erg belangrijk voor Hekelingen om dit duel te winnen. Doordat het doelsaldo van Besiktas altijd beter is bij een gelijkspel volgende week, moet Hekelingen volgende week winnen om de poule te winnen. Zo niet dan speelt men nog even door met zeven andere team om drie plaatsen in de derde klasse. ‘We mochten vandaag niet verliezen en dat is gelukt. Dat is erg belangrijk. Dat we vroeg in de wedstrijd een strafschop missen, werkte behoorlijk lang door. Vervolgens maakte we de eerste treffer en hadden we ook de tweede en derde binnen moeten schieten’, meent trainer René Milot na afloop van het duel. Komende zondag speelt Hekelingen uit bij Besiktas, dat zondag op de tribune zat bij Hekelingen. ‘Ik denk dat Besiktas een hele zware opgave gaat worden voor ons. We hebben ze vorige week bekeken en het is een goede ploeg. Echter als zij lang op 1-0 staan gaan ze erg veel praten en dat kan ook in hun nadeel werken. Zij hebben echter het beste team uit deze nacompetitie poule. We zullen voor de winst gaan, maar de kans dat we winnen is echt vijftig procent’, laat René Milot desgevraagd weten. Als Hekelingen het niet mocht redden, dan gaan zij vervolgens een week later naar de herkansingen. Bij Hekelingen is het meespelen van Bruce Sundermann nog niet zeker komende zondag, naar aanleiding van zijn twee gele kaarten die hij zondag opliep.

Bijzonderheden:

Nigel van Kapel miste een strafschop voor Hekelingen.

Scheidsrechter Mark Kuijpers uit Den Haag gaf gele kaarten aan Bruce Sundermann (2x), Edinho Fortes Varela (Beiden Hekelingen), en Joeri Krznaric (CWO).