Afbeelding

Olympia nog niet veilig

Sport 100 keer gelezen

Spijkenisse: Olympia is er na een 10-15 (5-8) nederlaag tegen Valto niet in geslaagd om het vege lijf in de tweede klasse G van de veldcompetitie te redden. De formatie van coach Tony van der Linden speelde tegen de titelkandidaat uit De Lier een goede wedstrijd. ‘De uitslag is vertekenend en zeer geflatteerd,’ doelde de scheidende coach op de evenwichtige veldverhouding en de geringe marge van 8-10, die door de Westlanders pas in de slotfase werd uitgebouwd naar 10-15. ‘Valto heeft een degelijke, goede en slimme ploeg, waartegen wij er een echte wedstrijd van hebben gemaakt.’ De Olympianen bleven na de snelle 1-3 vervolgens met de Lierenaren mee scoren. In de laatste minuut floot de scheidsrechter in een actie van Daan Prikker af, die op het punt stond de score op 6-8 te brengen. Het kostte Daan na reclameren een gele kaart waardoor hij de laatste cruciale wedstrijd in Den Haag tegen Achilles vanwege een verwachte schorsing zal moeten toekijken.

Olympia bleef ook in het tweede deel met club uit De Lier mee kabbelen. ‘Bij 8-11 speelde Valto de wedstrijd goed uit. Wij speelden een beetje ongelukkig, hebben ervoor geknokt, maar zijn op waarde verslagen.’ Olympia speelt aanstaande zaterdag uit bij Achilles, samen met Weidevogels de hekkensluiter. ‘We hebben aan één punt genoeg om de degradatiecompetitie te ontlopen. We mogen daarom niet verliezen. Het zal in Den Haag een echte kraker worden.’ Bij Olympia speelde Renee Cromzigt-Schuch vanwege een welkome gezinsuitbreiding voorlopig (?) haar laatste wedstrijd. De wedstrijd tegen Achilles op het sportcomplex van de Sporthal Pomonaplein in Den Haag begint om 15.30 uur.

Olympia: Rilana Cafferata (1 keer), Charlotte Gret (1 keer), Sebastiaan Visser (2 keer), Dennis Cromzigt. Martijn Koolwijk (3 keer); Daan Prikker (2 keer), Renée Cromzigt (1 keer, 43. Naomi de Water), Elise Cafferata.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant