Afbeelding

Dwangsom Vopak vanwege stank

Actueel 212 keer gelezen

BREKEND Regio - De DCMR Milieudienst Rijnmond start een procedure om op- en overslagbedrijf Vopak Terminal Europoort een dwangsom op te leggen vanwege het veroorzaken van stankoverlast.

Vopak overtreedt hiermee zijn vergunning. Vanaf vrijdag 30 november tot dinsdag 11 december kwamen bij de DCMR met tussenpozen klachten binnen over stankoverlast. Na onderzoek heeft de DCMR de oorzaak van de meeste klachten toegewezen aan Vopak Terminal Europoort. De stankklachten kwamen onder meer uit Rozenburg en Maassluis.

Preventieve maatregelen
Vopak zelf spreekt op zijn website van 147 stankklachten in één week. De klachten zijn waarschijnlijk veroorzaakt door een partij zeer sterk ruikende stookolie in combinatie met een storing in een van de dampverwerkingsinstallaties op de terminal. Het onder controle krijgen van de stankoverlast heeft hoge prioriteit. Er is besloten om in 2013 geurverwerkinginstallaties te bouwen: Regeneratieve Oxidatie Units die alle emissie en geur verbranden. Totdat deze units gebouwd zijn en in gebruik kunnen worden genomen, werken we met verschillende tijdelijke maatregelen, deze helpen wel maar geven geen volledige zekerheid. De stookolie die Vopak afgelopen week aangeleverd kreeg, wordt momenteel geanalyseerd om te weten te komen of en waarom de olie zo sterk ruikt. Verder onderzoekt het bedrijf hoe ze deze olie het beste kan afvoeren, zonder opnieuw een stankgolf te veroorzaken.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant