Afbeelding

'Thuishaven voor een wereldhaven'

Actueel 114 keer gelezen

Spijkenisse - Vrijdag krijgt Spijkenisse er officieel een website bij: Doorkijk 2020. Op deze site verwoordt het stadsbestuur zijn visie. De gemeente richt haar blik in de toekomst meer op het Haven Industrieel Complex.

Op de site constateert ze dat Spijkenisse af en compleet is. Ze vraagt zich af hoe dat zo te houden tot in 2020. Alle partijen waar de gemeente mee in gesprek is, wijzen naar de haven. Spijkenisse zou in 2020 “een thuishaven voor een wereldhaven” moeten zijn, zo valt te lezen op de site. Negen thema's leiden de weg naar 2020: Betaalbaar wonen, Thuishaven, Partnerschap van bedrijven, Goede ideeën, Leef- en woongenot, Bereikbaarheid, Doorgroeimogelijkheden, Eigen kracht, Aantrekkingskracht Centrum.

Daarnaast heeft ze ‘De Tafel van Negen’ opgericht, een lobby- en adviesorgaan dat bestaat uit negen managers en bestuurders. Die hebben tot taak hun kennis en netwerken aan elkaar te verbinden om zo de vorming van een strategisch netwerk op gang te brengen. Naast de strategische alliantie de Tafel van Negen, blijft de gemeente in gesprek met andere bestuurders, beleidsmakers, bewoners, ondernemers en partijen. De website is nu al te bekijken via www.doorkijk2020.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant