Afbeelding

Een lichtje voor je medemens

Actueel 57 keer gelezen

Spijkenisse - Het CDA Spijkenisse, dat wil zeggen fractie en bestuur, is in samenwerking met Vrede voor de stad een actie gestart om rond de Kerst aandacht te vragen voor twee projecten, die in deze tijd veel hulpvragen krijgen: de Voedselbank en Stichting Leergeld.

‘De Voedselbank heeft te maken met een groot tekort aan levensmiddelen’, legt Elisabeth Votsis uit. ‘Het aantal klanten stijgt wekelijks maar er is niet genoeg eten om uit te geven’. De Voedselbank kan de vraag eigenlijk niet meer aan. Ruim 850 mensen komen wekelijks een voedselpakket ophalen.

Stichting Leergeld
De Stichting Leergeld zorgt er voor dat alle kinderen naar school kunnen door bij te dragen in de kosten voor school. De verwachting is dat er vaker een beroep op de stichting gedaan zal worden in verband met de huidige kabinetsplannen. Schoolboeken zijn immers niet meer gratis; ze moeten aangekocht worden. Vrede voor de Stad heeft echter een structureel tekort.

Kring van Licht
Komende donderdagavond staat het CDA om 19.00 uur in het centrum van Spijkenisse met een kraam waar u kaarsen kunt kopen die om de kastanjeboom op het Uitplein geplaatst worden. Zo ontstaat een kring van licht als teken van steun aan armoede, steun voor wereldvrede en voor iedereen die in deze tijd van crisis een hart onder de riem hard nodig heeft. ‘Het gaat met name om bewustwording’, geeft Niels Smoor, bestuurslid van het CDA, aan. ‘Maatschappelijke organisaties die het laatste vangnet zijn voor mensen staan onder druk, en veel te weinig mensen realiseren zich dat’. Donderdag 6 december is bekend geworden dat er ruim een miljoen mensen in Nederland leven onder de armoedegrens (RTL Nieuws). Om die bewustwording op gang te brengen zijn brieven verstuurd naar de scholen in Spijkenisse, met de vraag of de leerlingen misschien mee konden helpen om de actie een succes te maken door glazen potjes te versieren. De kaarsjes moeten immers in een potje gezet worden, willen ze kunnen branden.

Bedrijfsleven
Daarnaast heeft het CDA 168 brieven geschreven naar bedrijven met het verzoek om een bijdrage. Of het resultaat heeft gehad, weet Elisabeth niet. ‘In de brief geven wij de rekeningnummers van Vrede voor de Stad en de twee projecten, dus wij hebben geen inzage in wat er binnenkomt’. Ook op het rekeningnummer van het CDA wordt geld gestort. ‘Luveto was de eerste die een bedrag doneerde, toen ik binnenstapte en onze actie uitlegde’.

Koop een kaarsje
De kaarsverkoop wordt ondersteund door de gemeente die zorgt voor een tent op het Uitplein, terrasverwarming en een geluidsinstallatie. Die laatste is nodig voor het 40 man sterke koor The Travellers dat tijdens de actie kerstliederen ten gehore zal brengen. Help de Voedselbank en Stichting Leergeld en koop een kaarsje voor de kring van licht. Als dank krijgt u een oliebol van bakkerij Smeets. Na afloop ruimen de centrumconciërges de restanten van de kerstactie op, zodat het Uitplein er vrijdag weer schoon bij ligt.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant