Afbeelding

Huttenbouw Geervliet gaat niet door

Actueel 48 keer gelezen

BREKEND Geervliet - De huttenbouwweek in Geervliet, die maandag 13 augustus zou starten, gaat niet door. “Door de vele regenval van de afgelopen weken is de grond van het weiland aan de Hugo Ponseweg zo verzadigd met water, dat het onbruikbaar is”, zo laat de organisatie weten.

Gisteren zouden de voorbereidingen gestart zijn, maar na uitvoerig overleg met de eigenaar van het land, is besloten het evenement af te gelasten. Er kunnen geen vrachtwagens met materiaal het terrein op. Die zouden vast komen te zitten. Het land zou door de activiteiten beschadigd raken. Bovendien neemt de organisatie geen enkel risico met de veiligheid van de vrijwilligers en deelnemers. “Een moeilijk besluit”, licht Martin van de organisatie toe.

“Alle inspanningen tevergeefs, terwijl dit de laatste keer zou zijn dat Jan Willem en ik het organiseren.Maar het moeilijkst is te weten dat we een kleine honderd kinderen, die al weken naar het evenement uitkijken, moeten teleurstellen”. De Huttenbouwweek had deze editie al een moeilijke start. Eind mei luidde organisatie SKG Geervliet de noodklok. Ze kwamen ongeveer 25 vrijwilligers te kort. Nu het team vrijwilligers compleet was, is het zuur dat het alsnog afgeblazen moet worden. “Nu is het afwachten of er mensen zijn, die voor het volgend jaar het roer willen overnemen”, aldus Martin. Geïnteresseerden kunnen contact opnemen met Jan Willem Polderdijk, 0181-662147 of Martin van Deventer, 0181-662802.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant