Afbeelding

Expositie ‘Stad in zicht’ geopend

Actueel 51 keer gelezen

Rotterdam - Na een reeks succesvolle tentoonstellingen met als thema bouwen is in Villa Zebra nu een expositie te zien en te beleven waarin het inrichten van de stad centraal staat. In ‘Stad in zicht’ worden kinderen van 7 tot en met 12 jaar in zes verschillende bouwplaatsen door opdrachten geprikkeld om een ruimte in te richten.

Al realiseren we het ons vaak niet, over ieder detail in een stad wordt nagedacht. Waar zijn woningen en winkels nodig? Waar komt een park en een speeltuin? Hoe breed is een straat en waar moet je kunnen lopen? Stedenbouwkundigen en architecten bepalen hoe een stad er uit ziet en hoe deze zou moeten functioneren. De keuzes die zij maken bepalen deels hoe mensen zich in een stad voelen.

In ‘Stad in zicht’ beslissen kinderen hoe hun omgeving er uit komt te zien. Geïnspireerd door zes verschillende thema’s worden ze uitgedaagd. Hoe ziet een stad er uit als alle groente en fruit er groeit? Stel dat het Noordereiland verkocht zou worden. Welke attractie zouden kinderen daar willen bouwen? Kinderen denken ook na over een stad waar ze overal kunnen spelen, skaten, fietsen en nog veel meer. Ze gaan met diverse bouw- en constructiematerialen actief in iedere bouwplaats aan de slag.

Workshop Stad in zicht
Op woensdag, zaterdag en zondag (en in de zomervakantie ook op dinsdag, donderdag en vrijdag) kunnen kinderen na een bezoek aan ‘Stad in zicht’ de workshop ‘Opkijker’ doen. Ze maken een bijzondere kijker waarmee ze zichzelf overal in de stad kunnen zien.

ZELF!
De tentoonstelling en workshops van ‘Stad in zicht’ zijn geschikt voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Kinderen van 3 t/m 6 jaar bezoeken met hun ouders of begeleiders de semi-permanente kunsttentoonstelling ZELF!

Villa Zebra
Villa Zebra maakt tentoonstellingen en workshops met beeldende kunst voor kinderen van 3 t/m 12 jaar. Door middel van spannende vragen en opdrachten ontdekken de kinderen meer over de kunstwerken en het onderwerp van de tentoonstelling. Op woensdag, zaterdag en zondag kunnen ze zelf aan de slag in één van de workshops.

Openingstijden
De tentoonstelling ‘Stad in zicht’ is te zien van t/m 2 september 2012. Villa Zebra is geopend van dinsdag t/m zondag van 12:00 - 17:00 uur. In de zomervakantie (van 7 juli t/m 19 augustus 2012) zijn er extra activiteiten voor alle leeftijden.

‘Stad in zicht’ is mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Rotterdam, Fonds voor Cultuurparticipatie, AIR de Stichting Bevordering van Volkskracht en de Erasmusstichting. Met dank aan: ABC Architectuurcentrum Haarlem, Air, Archikidz, BVR, FARO Architecten, J.P. van Eesteren B.V., Stokvis Tapes en Urban Designers & Elsbeth Carp.

Villa Zebra, Stieltjesstraat 21 3071 JV Rotterdam
Telefoon: 010 - 241 17 17
E-mail: post@villazebra.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant