Afbeelding
Foto: Perla Fotografie

Mannen met borstkanker dragen Bratelle

Algemeen 514 keer gelezen

Bratelle top geeft ook mannen verlichting bij lymfoedeem klachten na borstkanker

Bratelle introduceert de eerste Compressie Massage Top voor mannen met lymfoedeem na borstkanker. Deze grensverleggende mijlpaal in de nazorg van borstkanker combineert effectiviteit en comfort. De top is nauwsluitend en onzichtbaar te dragen, de Massage Top zorgt voor pijnverlichting gedurende de dag. De top stimuleert de lymfewerking en helpt de oedeemklachten te verminderen. In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 160 mannen de diagnose borstkanker. 

Co, ervaringsdeskundige met lymfoedeem na borstkanker: “Borstkanker bij mannen komt het meeste voor in de leeftijdscategorie 60-85, ik was er helaas vroeg bij. Lymfoedeem is verborgen pijn. En pijn beheerst alles! De reactie op het nieuws borstkanker bij mannen is eerst verbazing, dan vaak wat lacherig en ontkennend. Het is lastig om je klachten met betrekking tot lymfoedeem kenbaar en bespreekbaar te maken. Door het dragen van de Bratelle Top heb ik geen pijn meer en kan ik me focussen op mijn onderneming, maar ook op mijn familie en vrienden. De Bratelle top voor mannen vind ik echt top!”

Genderneutrale Top
Bij mannen en vrouwen is de kans op lymfoedeem na borstkanker zo’n 25%. Deze ontwikkelingen zijn voor Bratelle aanleiding geweest om de Bratelle Top te ontwikkelen. De Bratelle Top is geschikt voor mannen en vrouwen met lymfoedeem na borstkanker. De vernieuwende top heeft dezelfde masserende werking als de Bratelle en is gemaakt van ademend materiaal. De top zonder cups kan (onzichtbaar) worden gedragen door zowel mannen als vrouwen, die geen protheses willen dragen. De Massage Top biedt comfort en ondersteuning en verlicht de oedeemklachten.

Ervaringsdeskundige ontwikkelaars
Steeds meer vrouwen kiezen voor een dubbele borstamputatie bij kanker. De behandeling van mannen met borstkanker is afgeleid van de behandeling van vrouwen. Ook hier geldt dat één op de vier mannen te maken krijgt met lymfoedeem. Met het dragen van Bratelle drijft iedere beweging vocht af in plaats van dat elke beweging pijn oplevert.

De werking van Bratelle
De unieke structuur van de Bratelle Beha en Massage Top creëert een masserend effect, dat samen met de compressie zorgt voor een doeltreffende oplossing van lymfoedeemklachten. Door dagelijkse activiteiten, zoals (hard)lopen of werken, masseert de Bratelle Massage Top het oedeem weg. De Top heeft amper naden of stiksels, waardoor geen tot weinig irritatie ontstaat op de toch al gevoelige huid.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant