Afbeelding
Foto: Jac Ketting

Doorstart Kledingbank Spijkenisse

Algemeen 646 keer gelezen

Spijkenisse- Vanmiddag opende wethouder Jeroen Postma de Kledingbank aan de Zomerakker 415. Deze opening is de herstart van de Kledingbank die eerst onderdeel was van Stichting Konnekt.

Het bestuur van Konnekt is vorig jaar gestopt. De vrijwilligers van de stichting wilden graag doorgaan. Er moest dus naar een andere constructie worden gezocht.  Nu werkt men samen met de baptistengemeente de Dorsvloer en opent haar deuren elke maandag van 10.00 – 15.00 uur.

In de praktijk blijkt er veel behoefte te zijn aan gratis kleding en schoeisel. Niet alleen uit de wijk de Akkers maar vanuit heel Spijkenisse komen mensen langs. Kleding die heel en schoon is, kan men dan ook goed gebruiken. Ook schoenen en tassen die er nog goed uitzien, kunnen worden ingeleverd,

Natuurlijk richt men zich op de minima in Spijkenisse maar er is geen administratieve controle. Mochten er mensen binnenkomen die het beter hebben, dan is verstrekte kleding met een tweede leven nog altijd duurzaam. Alles is gratis en iedereen is welkom om binnen te lopen.

De acht vrijwilligers doen het samen en zijn blij om verder te kunnen met hun vrijwilligerswerk. 

Zo was er een man met een grote schoenmaat die geholpen kon worden. Dankbaarheid en vochtige ogen van beide kanten zijn dan niet ver weg.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant