Weggebruikers wordt geadviseerd om tijdens de afsluiting – waar mogelijk –buiten de spits te reizen.
Weggebruikers wordt geadviseerd om tijdens de afsluiting – waar mogelijk –buiten de spits te reizen. Foto: Foto-OK.nl

Grote verkeershinder tijdens renovatie Spijkenisserbrug

Algemeen 6.892 keer gelezen

Rijkwaterstaat voert in april en mei 2024 asfaltwerkzaamheden uit aan de Spijkenisserbrug. De brug is dan vier weken dicht voor wegverkeer. Weggebruikers moeten rekening houden met grote verkeershinder.

Door slijtage zitten er op beide hefdelen van de Spijkenisserbrug gaten in het asfalt. Rijkswaterstaat gaat het asfalt daarom vernieuwen. Zo kan het verkeer veilig over de brug blijven rijden. Tegelijk met de asfaltwerkzaamheden repareren we een aantal scheurtjes in het stalen rijdek. Ook renoveren we de voeg-overgangen en passen deze aan. Daarna brengen we het nieuwe asfalt aan, dat lichter van kleur is. Samen met de vernieuwde voegovergangen is de brug hierdoor bij hitte in de zomer minder gevoelig voor uitzetting.

Planning
De werkzaamheden staan gepland van zaterdagavond 13 april t/m maandagavond 13 mei. De brug is de gehele periode dicht voor wegverkeer. Het fiets- en voetpad blijft gewoon open.

Omleiding en hinder
Tijdens de brugafsluiting wordt het verkeer omgeleid via de N218 (Hartelbrug) en A15 (Botlekbrug). Weggebruikers moeten, vooral in de spits, rekening houden met een extra reistijd van 30 tot 60 minuten.

Het scheepvaartverkeer ondervindt weinig hinder, doordat één hefdeel beschikbaar blijft voor een draaiing.

Hinder beperken
Rijkswaterstaat probeert de hinder voor het wegverkeer zoveel mogelijk te beperken. Zo wordt er 24 uur per dag doorgewerkt en vallen de werkzaamheden deels in de meivakantie, wanneer er minder verkeer over de brug rijdt. Ook gaat de Hartelbrug tijdens de werkzaamheden niet open voor scheepvaart, zodat de omleidingsroute altijd beschikbaar blijft.

Geluid
Het verwijderen van het asfalt kan geluidsoverlast veroorzaken voor direct omwonenden aan de kant van Spijkenisse en Hoogvliet. In totaal duurt dit een aantal dagen per hef. Om de geluidshinder te beperken vinden deze werkzaamheden alleen plaats tussen 07.00 en 22.00 uur.

Grote renovatie
De asfaltwerkzaamheden vinden plaats voor de renovatie van de Spijkenisserbrug. Eind 2024 start het vernieuwen van de systemen voor de bediening, bewaking en besturing. Tijdens deze werkzaamheden is de brug ook regelmatig afgesloten. De exacte planning hiervan volgt later dit jaar.

Meer informatie
Op de hoogte blijven van werkzaamheden aan de Spijkenisserbrug? Ga naarwww.rijkswaterstaat.nl/spijkenisserbrug. Via https://nieuwsbrieven.rijkswaterstaat.nl kunt u zich abonneren op de digitale nieuwsbrief.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant