Afbeelding
Foto: MY college

Leerlingen MY college maken indruk op landelijke D&P-dag

Algemeen 1.069 keer gelezen

Veenendaal/Spijkenisse - Ruim 25 enthousiaste MY college-leerlingen van leerjaar 1 tot en met 4 hebben hun visitekaartjes afgegeven op de Landelijke D&P-dag (Dienstverlening & Producten) van woensdag 31 mei te Veenendaal.

De vmboschool uit Spijkenisse werd benaderd om assistentie te verlenen bij de organisatie. Zij verzorgden de openingsdans, verwelkomden de bezoekers bij de ingang, maakten foto’s en filmpjes en hielpen bij de catering en garderobe. Docent D&P Fatima Weststrate: “De leerlingen en daarmee de school hebben zoveel complimenten gehad over hun enthousiaste en professionele houding. Ik glim nog na van trots. Wat een kanjers!”

MY college biedt al een aantal jaar in de bovenbouw het profiel Dienstverlening en Producten aan. Op MY college noemen ze het MY skills. Een brede opleiding waarbij leren en werken van de leerlingen, het ontdekken van hun talenten en de oriëntatie op arbeidsgebieden centraal staat. 

De oriëntatie verloopt langs twee globaal geformuleerde lijnen: de wereld van de dienstverlening en de wereld van het ontwerpen en maken van producten. Vanaf leerjaar 1 volgen de leerlingen al Junior Skills zodat ze stap voor stap leren te ontdekken welke kansen er voor hun toekomst allemaal liggen. In de bovenbouw gaan ze verder met MY skills (D&P). De keuze voor een mbo-opleiding maken zij dan ook heel bewust waardoor vroegtijdige uitval vermindert.

Maar liefst 28,1% van de vmbo-leerlingen in Nederland volgt een D&P-profiel. Het is daarmee het grootste profiel van het vmbo dat op 163 scholen in Nederland wordt gegeven. De scholen werken samen op regionaal gebied in netwerkbijeenkomsten om met elkaar het onderwijsprogramma goed vorm en inhoud te geven. Eenmaal per jaar komen alle scholen en met D&P bij elkaar op de landelijke D&P-dag. MY college werd deze keer gevraagd om met een groep leerlingen mee te helpen bij de organisatie van deze dag en lieten zoals genoemd een enorme positieve indruk achter.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant