Afbeelding
Foto: PR

De Natuur Challenge is gestart

Algemeen 1.014 keer gelezen

Vandaag is de Natuur Challenge gestart; een landelijke online challenge die zich via social media verspreidt waarin alle Nederlanders zich actief kunnen uitspreken voor meer natuur in de directe leefomgeving. 

Deze challenge is een initiatief van Domein Bouw binnen de Agenda Natuurinclusief (initiatief van de Rijksoverheid) en is bedoeld om bewustwording en bekendheid te generen voor een natuurinclusieve gebouwde omgeving in Nederland en daarbuiten. De Agenda Natuurinclusief heeft een helder doel: een natuurinclusieve samenleving waarin de natuur wordt gezien als basis van onze gezondheid en economie. In een natuurinclusieve samenleving worden natuurwaarden vergroot en wordt de positieve kracht van natuur benut. De Natuur Challenge loopt van 21 maart tot en met 21 mei. Doe jij ook mee?

Basiskwaliteit natuur als eerste levensbehoefte
De bewustwording voor meer en betere natuur wordt steeds relevanter in Nederland. De aandacht voor het belang van natuur in onze leefomgeving, met als uiteindelijke doel dat iedereen in Nederland straks in een natuurinclusieve omgeving kan wonen en werken, stijgt maar heeft nog niet een kritische massa in de samenleving bereikt. En dat terwijl de mens de natuur nodig heeft om in de primaire en secundaire levensbehoeften te kunnen voorzien. Wetenschappelijk onderzoek heeft het belang keer op keer aangetoond, het verlaagt stress, het versterkt biodiversiteit en draagt bij aan klimaatadaptatie en voorkomt oververhitting van stedelijk gebied.

De Natuur Challenge
In de Natuur Challenge kan iedere Nederlander een korte vlog opnemen van ongeveer 2 minuten waarin aandacht wordt geschonken aan een verassend stuk natuur. De vlog bevat ook een oproep aan een persoon of organisatie die een bijdrage kan leveren aan de basiskwaliteit natuur. Afsluitend wordt de Natuur Challenge doorgegeven aan twee andere personen.

Ga naar www.NatuurChallenge.nl voor meer informatie over de Natuur Challenge en de eerste vlogs.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant