Grote brand bij sloperij in Hellevoetsluis. Foto Wil van Balen.
Grote brand bij sloperij in Hellevoetsluis. Foto Wil van Balen.

Ruim 1200 keer inzet hulpdiensten

Actueel 104 keer gelezen

Regio – De regio komt bij van een onrustige nacht. De Veiligheidsregio Rijnmond meldt 1211 keer inzet van brandweer en ambulance voor grote branden en ernstige gewonden. Een grote brand werd gemeld aan het Spuikolk in Dirksland waar woningen werden ontruimd. Ook evacuatie voor een aantal bewoners van verzorgingshuis De Vloot in Maassluis. In Hellevoetsluis gingen 20 tot 30 autowrakken bij een sloperij aan de Moerbeigaarde door waarschijnlijk vuurwerk in vlammen op. In Rotterdam moesten bewoners geëvacueerd worden tijdens een grote brand in een loods.

Een man raakte door nog onbekende oorzaak te water bij de Willemsbrug in Rotterdam. Hulpdiensten rukten massaal uit. De drenkeling werd gevonden, aanspreekbaar maar ernstig onderkoeld.

Een jongen van 13 raakte volgens de politie ernstig gewond aan zijn hand toen vuurwerk ontplofte dat hij net had opgeraapt. Op een andere plek in de stad vatte een man vlam toen er vuurwerk omviel. Bij de politie kwam nog een aantal meldingen van gewonden door vuurwerk binnen, maar het exacte aantal is nog niet duidelijk.

In het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam zijn 16 vuurwerkslachtoffers behandeld. Op de spoedeisende hulp kwamen ook nog 30 dertig andere patiënten binnen, onder wie slachtoffers van mishandeling.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Uit de krant

Uit de krant