Afbeelding
Foto: PR

Orange the World

Algemeen 192 keer gelezen

De gemeente Nissewaard is #medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Om daar aandacht voor te vragen wappert ook dit jaar vanaf 25 november de oranje vlag voor het stadhuis. Deze kleur staat symbool voor een zonnige toekomst, vrij van geweld.

Medestander worden
Tijdens Orange the World wordt iedereen uitgenodigd om zich in te zetten als medestander in de strijd tegen geweld tegen vrouwen. Dit kan door het ondertekenen van de #medestanderpledge op orangetheworld.nl.

Hulp
In Nederland krijgt 45 procent van de vrouwen en meisjes te maken met geweld. Bent uof kent u een slachtoffer? Zoek dan hulp. Op geweldtegenvrouwenmelden.nl staat een overzicht van verschillende meldpunten, die hulp bieden.

Documentaire ‘Belaagd’
In de week van Orange the World vindt vrijdag 2 december om 15.00 uur in Theater de Stoep de exclusieve voorpremière plaats van de documentaire ‘Belaagd’. In deze documentaire wordt het onderwerp grensoverschrijdend gedrag bespreekbaar gemaakt. Verschillende vrouwen doorbreken het zwijgen en doen hun verhaal. Aanmelden voor de voorpremière kan via nissewaard.nl/expositie.

Uit de krant

Uit de krant